Ο Ζιντάν αποθέωσε τον Εμπαπέ: «Τον ακολουθούμε και τον θαυμάζουμε, θα κερδίσει πολλές Χρυσές Μπάλες» (vid)

Ζινεντίν Ζιντάν

i

PrtScr

Ο Ζιντάν αποθέωσε τον Εμπαπέ: «Τον ακολουθούμε και τον θαυμάζουμε, θα κερδίσει πολλές Χρυσές Μπάλες» (vid)

Κώστας Τόπας 10:55 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 24.06.2023

Σε συνέντευξή του στο «Téléfoot» ο Ζινεντίν Ζιντάν αποθέωσε τον Κιλιάν Εμπαπέ και τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Γάλλος διεθνής επιθετικός θα κερδίσει πολλές φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας στο άμεσο μέλλον.

Καθώς γιόρτασε τα 51α γενέθλιά του την Παρασκευή (23/06), ο Ζινεντίν Ζιντάν εξήρε τις ικανότητες του 24χρονου Γάλλου επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν σε συνέντευξή του στο «Téléfoot». Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ερωτεύτηκε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018.

«Αυτό που κάνει είναι απίστευτο. Ελπίζω ότι θα κερδίσει πολλές φορές το βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Αυτό που κάνει είναι φανταστικό, για τη γαλλική ομάδα, για την ομάδα του. Ακολουθούμε και θαυμάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Συγγραφέας» μιας απίστευτης σεζόν σε ατομικό επίπεδο, με 54 γκολ, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας από τους διεκδικητές για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Ο 24χρονος επιθετικός είναι πεπεισμένος για αυτό, όπως εκμυστηρεύτηκε μετά τη νίκη επί της Ελλάδας (1-0). 

«Η Χρυσή Μπάλα; Είναι δύσκολο να μιλήσεις για ένα ατομικό τρόπαιο, γιατί πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου μπροστά και δεν το βλέπει καλά το ευρύ κοινό», είπε αρχικά ο Εμπαπέ, σκόρερ του μοναδικού γκολ της συνάντησης με την Ελλάδα. «Νομίζω ότι πληρώ τα κριτήρια. Θα δούμε. Είναι ο κόσμος που ψηφίζει, αλλά εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση του βραβείο είναι σκληρός, αφού υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα είναι και οι Λιονέλ Μέσι και Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο πρώην συμπαίκτης του Γάλλου αστέρα στην Παρί, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο όντας ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ ο Νορβηγός «Cyborg» κέρδισε τα πάντα με τη Μάντσεστερ Σίτι (Champions League, FA Cup, Premier League) σημειώνοντας 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μαζί.