Το αστείο που έφερε κοντά Ζιντάν και Ρονάλντο: «Μου είπε ότι θα μου ρίξει δυο ποδιές και το έκανε» (vid)

Το αστείο που έφερε κοντά Ζιντάν και Ρονάλντο: «Μου είπε ότι θα μου ρίξει δυο ποδιές και το έκανε» (vid)

Κώστας Τόπας 15:43 - 01.12.2023

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο πρώην παίκτης και προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αποκάλυψε ένα αστείο περιστατικό που τον έφερε κοντά με τον Ρονάλντο Ναζάριο κατά τη διάρκεια της προπόνησης με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέλος της αιώνιας γενιάς των Galacticos της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζινεντίν Ζιντάν μοιραζόταν την καθημερινότητά του στα αποδυτήρια με άλλους θρύλους του ποδοσφαίρου όπως ο Φίγκο, ο Ρομπέρτο ​​Κάρλος και ο Ρονάλντο. Και, κατά τη συμμετοχή του στο podcast του πρώην μπασκετμπολίστα Τόνι Πάρκερ, ο Γάλλος θρύλος επεσήμανε ότι ο Ρονάλντο είναι «μακράν» ο πιο επιδέξιος παίκτης με τον οποίο έπαιξε και μίλησε για το πώς ο Βραζιλιάνος ήταν μοναδικός ακόμα και στην προπόνηση.

«Ήταν διασκεδαστικό όταν ήμουν μια μέρα στην προπόνηση με τον Ρονάλντο μου είπε: "Σήμερα θα σου ρίξω δύο ποδιές". Το είπε και έκανε. Γιατί αν το πεις και δεν το κάνεις, όλοι θα σε κοροϊδεύουν», είπε ο «Ζιζού.

Ο «Ζιζού» δήλωσε ότι η καλύτερη στιγμή που είχε σε όλη του την καριέρα ήταν η κατάκτηση του Μουντιάλ εντός έδρας το 1998, με μια ιστορική νίκη επί της Βραζιλίας. Και αποκάλυψε επίσης ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει προπονητής, όσο εργαζόταν ως αθλητής, αλλά ότι ήθελε να μείνει στον κόσμο του ποδοσφαίρου λόγω των προσωπικών του σχέσεων.

«Δεν ήθελα να γίνω προπονητής»

«Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Γιατί σαν παίκτης κοιτάς τον εαυτό σου παρόλο που παίζουμε για την ομάδα. Δεν είναι το ίδιο, γιατί ως προπονητής έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα 27 παικτών», τόνισε ο Ζιντάν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζιντάν αποκάλυψε μια έκπληξη που δεν φανταζόταν ποτέ τον εαυτό του ως προπονητή, παρά την εντυπωσιακή καριέρα που απολάμβανε στον κόσμο των προπονήσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας ότι αποφάσισε να αλλάξει ξαφνικά τα σχέδιά του και αρνήθηκε εντελώς τη μελέτη που αποκάλυψε ότι το 95% των αθλητών πάσχει από κατάθλιψη, τονίζοντας ότι αποσύρθηκε γιατί ένιωθε να βαριόταν τις προπονήσεις και να μην επέστρεφε σπίτι.

Προπονώντας μια ομάδα στο μέγεθος της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζιντάν τόνισε: «Ξέρεις πώς είναι. Όσο μεγαλύτερος είναι ο σύλλογος, τόσο περισσότερη αλαζονεία στα αποδυτήρια και πρέπει να το αντιμετωπίσεις, αλλά μου άρεσε αυτή η εμπειρία».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ζιντάν εργάστηκε ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και κέρδισε πολλούς εγχώριους και ευρωπαϊκούς, με πιο χαρακτηριστικό το Champions League τρεις φορές και το πρωτάθλημα της Ισπανίας, δύο.