Ζόρικο το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, πολλή η δουλειά για τον Κορδόν και μεγάλη η πρόκληση για τον Μαρτίνεθ

Μαρτίνεθ - Κορδόν

i

© Intime

Ζόρικο το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, πολλή η δουλειά για τον Κορδόν και μεγάλη η πρόκληση για τον Μαρτίνεθ

Από το πρωί της Πέμπτης (06/07) στην Αυστρία, ο Μαρτίνεθ αρχίζει το «χτίσιμο». Με την προπόνηση που ξεκινά στις 11:00 ώρα Ελλάδος να σηματοδοτεί το γεγονός πως τα... ψέματα τελειώνουν. Έστω κι αν ο Ολυμπιακός βάζει μπρος τη δημιουργία ομάδας για τη νέα σεζόν, με συνθήκες που δεν μοιάζουν ιδανικές.

Στην Αυστρία βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (05/07) η αποστολή του Ολυμπιακού. Και εκεί θα παραμείνει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα μέχρι τις 19 Ιουλίου, όταν και ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήρθε και ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή. Στο πλάι του είναι ο Αντόνιο Κορδόν, εντούτοις η εικόνα στο χορτάρι είναι αυτή που τελικά θα μπει στο ζύγι. Και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι δουλειά του προπονητή, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει.

Η περσινή σεζόν άρχισε και τελείωσε προβληματικά για τον Ολυμπιακό. Η νέα σεζόν αποτελεί μια πρόκληση. Η επιστροφή στους τίτλους είναι εξ ορισμού ο στόχος των Πειραιωτών, ενώ φυσικά μια καλή πορεία εκτός συνόρων έχει τη γοητεία της. Δεν είναι απλή υπόθεση όλα αυτά και με το «καλημέρα» ο Μαρτίνεθ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να καλύψει μπόλικο χαμένο έδαφος.

Από το πρωί της Πέμπτης (06/07) λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός αρχίζει το «χτίσιμο». Με την προπόνηση που ξεκινά στις 11:00 ώρα Ελλάδος (και 10:00 τοπική) να σηματοδοτεί το γεγονός πως τα... ψέματα τελειώνουν. Έστω κι αν ο Ολυμπιακός βάζει μπρος τη δημιουργία ομάδας για τη νέα σεζόν, με συνθήκες που δεν μοιάζουν ιδανικές.

Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ρόντινεϊ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν, Μπα, Ντόη, Ρέτσος, Μπαγκαλιάνης, Χουάνγκ, Πέπε, Μπουχαλάκης, Λιάτσος, Φορτούνης, Μπιέλ, Καρβάλιο, Μασούρας, Ζίνκερναγκελ, Βρουσάι, Μπουτούτσι και Ελ Αράμπι, είναι οι 23 παίκτες που ταξίδεψαν στην Αυστρία. 

Πόσοι από αυτούς θα είναι στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ο Μαρτίνεθ θα τους αξιολογήσει και θα πάρει τις αποφάσεις του, ωστόσο από τη συγκεκριμένη 23άδα δεν αποκλείεται να «χαιρετήσει εντέλει ένα ποσοστό που ίσως ξεπεράσει και το 40% των παικτών.

Ο Μαρτίνεθ έχει μια προφανώς μια πολύ συγκεκριμένη, ξεκάθαρη φιλοσοφία παιχνιδιού. Τα στοιχεία της οποίας θα προσπαθήσει να περάσει, έστω κι αν τη δεδομένη χρονική στιγμή του λείπουν οι μεταγραφές. Οι παίκτες δηλαδή που αναμένεται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός μέσα στο καλοκαίρι για να καλύψει θέσεις της βασικής ενδεκάδας που «απαιτούν» ποιοτική αναβάθμιση. 

Μια διαδικασία που μάλλον θα ολοκληρωθεί αργά, κάτι που πηγάζει και από μια δήλωση ειλικρίνειας του Κορδόν προ ημερών. Όταν ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως πολλές από τις καλές μεταγραφές γίνονται προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ο απαιτητικός τρόπος παιχνιδιού του Μαρτίνεθ και η απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει στον Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:00 - 19.06.2023

Ο απαιτητικός τρόπος παιχνιδιού του Μαρτίνεθ και η απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει στον Ολυμπιακό

Οι δύο βασικές αρχές στην άμυνα, η εμμονή με το επιθετικό πλάτος και ο αριθμός 3 εντός περιοχής. Η προπονητική φιλοσοφία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ γεννά και την ανάγκη για ανάλογες μεταγραφές, προκειμένου να εφαρμοστεί δίχως «τρύπες» στον Ολυμπιακό της σεζόν 2023-2024.

Μέχρι τότε -και για όσο διάστημα χρειαστεί- ο Μαρτίνεθ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Και είναι υποχρεωμένος να δουλέψει με αυτούς που έχει. Ενδεχομένως να «κερδίσει» και παίκτες, που δεν κατάφεραν να αποδώσουν με το προπονητικό καθεστώς της περασμένης σεζόν.

Ζόρικο το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, πολλή η δουλειά για τον Κορδόν και μεγάλη η πρόκληση για τον Μαρτίνεθ, σε μια προετοιμασία που ξεκινά το πρωί της Πέμπτης στην Αυστρία και αναμένεται να κυλήσει με μπόλικες εκπλήξεις...