Φορτούνης: «Χρειάζεται χρόνο ο προπονητής, θέλουμε συνέχεια νίκες» (gallery)

Ο Κώστας Φορτούνης.

i

©intime

Φορτούνης: «Χρειάζεται χρόνο ο προπονητής, θέλουμε συνέχεια νίκες» (gallery)

Sportal newsroom 15:02 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:23 - 05.07.2023

Οι δηλώσεις του Κώστα Φορτούνη κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Αυστρία.

Ο Ολυμπιακός πετάει για το Μιλς της Αυστρίας, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών Κώστας Φορτούνης αναφέρθηκε στον νέο τεχνικό Ντιέγκο Μαρτίνεθ και στη νέα σεζόν. Αναλυτικά όσα είπε ο Φορτούνης:

«Έχουμε νέο προπονητή, θέλουμε να δουλέψουμε στην προετοιμασία αυτά που μας ζητάει, έτσι ώστε να είμαστε πιο δυνατοί από πέρσι και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Ο νέος προπονητής θέλει να δουλέψει πάνω στο χτίσιμο του παιχνιδιού, να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα. Όπου κι αν παίζουμε, πρέπει να χτυπάμε κάθε αγώνα, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε χρόνο, δεν είναι εύκολο. Κι ο προπονητής χρειάζεται χρόνο».

Σα ότι αφορά τη δική του κατάσταση, ο Φορτούνης σχολίασε: «Το μόνο που είναι να κάνω είναι να δουλεύω. Πέρσι ήταν μια περίοδος, φέτος είναι μια άλλη. Συνεχίζω. Υγιής να είμαι πάνω απ' όλα».

Δείτε φωτορεπορτάζ από την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων»:

Να θυμίσουμε ότι ένα ακόμη φιλικό ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, πάλι εκτός έδρας. Μετά από αυτό με τους Ρέιντζερς που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στη Σκωτία, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν γνωστό ότι θα παίξουν στις 29 Ιουλίου με την Νόριτς στην Αγγλία. Στις 17:00 ώρα Ελλάδας θα γίνει η σέντρα αυτού του ματς, που θα είναι το πέμπτο φιλικό της ομάδας που έχει κλειστεί ως τώρα. 

Στο διάστημα της παρουσίας τους στην Αυστρία, από τις 5 ως τις 19 Ιουλίου, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβάτσκο, τη Νόρτζελαντ και τη Σαμπάχ. Δεν είναι τα πιο δυνατά φιλικά, γι’ αυτό και ο Μαρτίνεθ ζήτησε τα επόμενα τεστ να έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και με την ομάδα να πηγαίνει προς τα προκριματικά του Europa League. Στις 10 Αυγούστου θα είναι το πρώτο ραντεβού των Πειραιωτών, με τον Μαρτίνεθ να καλείται ως εκείνο το διάστημα να μοντάρει την ομάδα που θα παραταχθεί στα δύσκολα. 

Ρέιντζερς και Νόριτς θα είναι τα άλλα δύο φιλικά, μένει μάλιστα να διευκρινιστεί αν στο ενδιάμεσο η ομάδα θα παραμείνει στην Αγγλία, κάτι που δεν είναι απίθανο. Είναι δύο κοντινά (26 και 29) φιλικά άλλωστε. Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνεθ επιθυμεί ένα ακόμη φιλικό, το οποίο, όμως, είναι στον… αέρα για το αν θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Θυμίζουμε πως στις 16 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη, θα γίνει ο τελικός του Super Cup της UEFA, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη. 

Όλο αυτό το διάστημα, γίνονται διάφορα έργα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, που θα γνωρίζει βέβαια πότε θα δώσει τον προκριματικό του αγώνα. Αν δηλαδή θα είναι στις 10 ή στις 17 το εντός έδρας ματς του.