Τέλος ο Ζόρντι Άλμπα μετά από 11 χρόνια στην Μπαρτσελόνα

Ραφίνια & Ζόρντι Άλμπα

i

©Eric Alonso/Getty Images

Τέλος ο Ζόρντι Άλμπα μετά από 11 χρόνια στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 13:24 - 24.05.2023

Επειτα από έντεκα χρονιές στην πρώτη ομάδα, ο Ζόρντι Άλμπα θα αποτελέσει παρελθόν το προσεχές καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ζόρντι Άλμπα θα αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, καθώς αποφάσισε να μην συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και να αναζητήσει μια νέα περιπέτεια μακριά από το «Καμπ Νόου» τη νέα σεζόν.

Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του Ραφίνια προς τον Βινίσιους: «Θα γίνει πόλεμος» (vid)
LA LIGA

09:47 - 24.05.2023

Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του Ραφίνια προς τον Βινίσιους: «Θα γίνει πόλεμος» (vid)

Ο Ραφίνια θέλησε να σταθεί στο πλευρό του συμπατριώτη του Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί στην Ισπανία. Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του εξτρέμ της Μπαρτσελόνα προς τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με αυτόν τον τρόπο ο 34χρονος Ισπανός μπακ θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα μετά από έντεκα σεζόν στην πρώτη ομάδα. Ο Άλμπα αποκτήθηκε από τους Καταλανους τη σεζόν 2012-2013 από τη Βαλένθια έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ αι δεν χρειάστηκε καμία προσαρμογή για να γίνει ο αδιαμφισβήτητος βασικός για περισσότερο από μια δεκαετία. Αρχηγός και βασικός στις πιο σημαντικές επιτυχίες στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου, όπως το τρεμπλ του Λουίς Ενρίκε. Ο Άλμπα ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα έχει καταγράψει 458 εμφανίσεις με 27 γκολ και 99 ασίστ, ενώ είναι 91φορές διεθνής με την Ισπανία!

Η τροπαιοθήκη του είναι γεμάτη, καθώς με τους «μπλαουγκράνα» έχει κατακτήσει 18 τρόπαια. Συγκεκριμένα, έχει σηκώσει έξι φορές το πρωτάθλημα της Ισπανίας, πέντε φορές το Κύπελλο, μία το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μία φορά το Champions League ενώ μετράει ένα UEFA Σούπερ Καπ και τέσσερα Ισπανικά Σούπερ Καπ.

Ο 34χρονος αριστεροπόδαρος μπακ μπορεί τυπικά να δεσμεύεται με έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο το ταξίδι του με τους «μπλαουγκράνα» θα ολοκληρωθεί ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το προσεχές καλοκαίρι.

Με την αποχώρηση των Άλμπα και Σέρχιο Μπουσκέτς, η Μπαρτσελόνα χάνει δύο εκπροσώπους μιας χρυσής εποχής στην ιστορία της Μπάρτσα. Οι εμφανίσεις του Αλεχάντρο Μπάλντε στο βασικό σχήμα της ομάδας και το πέρασμα του χρόνου, έκαναν τον Ζόρντι Άλμπα να χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα αυτή τη σεζόν. Το μόνο που απομένει για το «διαζύγιο» είναι η επίσημη ανακοίνωση των Καταλανών, η οποία δεν αποκλείεται να έρθει κι εντός της ημέρας (24/05).