Λύθηκε το μυστήριο του «κλεμμένου» πίνακα του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

i

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα/©Intime

Λύθηκε το μυστήριο του «κλεμμένου» πίνακα του Ντιέγκο Μαραντόνα

Κώστας Τόπας 09:04 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 19.02.2023

Λύθηκε το μυστήριο του «κλεμμένου» πίνακα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην τοιχογραφία του στη Νάπολη.

Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου πέρασε επτά χρόνια της καριέρας του στην πρωτεύουσα της Καμπανίας από το 1984 έως το 1991, οδηγώντας τη Νάπολι σε δύο Scudetti, ένα Coppa Italia κι ένα Κύπελλο UEFA. Πάντα ένας διχαστικός χαρακτήρας, ο Μαραντόνα έχει αποκτήσει κάτι σαν θεϊκό στάτους στη Νάπολη και τα αφιερώματα σε αυτόν μπορούν να φανούν σε όλη την πόλη.

Μάλιστα προς τιμήν του έχουν φτιάξει ένα μνημείο στην γειτονιά Quartieri Spagnoli. Όπως τονίζεται από το «Calciomercato.com», κλέφτες πήραν έναν διάσημο πίνακα με το αριστερό πόδι του Μαραντόνα το βράδυ της Παρασκευής (17/02). 

Οι θαυμαστές του «Ντιεγκίτο» προσπάθησαν να συγκροτήσουν ομάδες αναζήτησης, ώστε να βρουν την εικόνα που έλειπε, που απεικονίζει το θρυλικό αριστερό πόδι του Μαραντόνα σε χρυσό και μαύρο φόντο. Ωστόσο, η διαδικτυακή έκδοση της «Corriere del Mezzogiorno» επιμένει ότι το μυστήριο έχει ήδη λυθεί και ήταν απλώς μια παρεξήγηση.

Οσίμεν: Το πανέμορφο γκολ του σταρ της Νάπολι, το ρεκόρ και οι Ρονάλντο - Μέσι που βλέπουν την πλάτη του (vid)
SERIE A

12:16 - 18.02.2023

Οσίμεν: Το πανέμορφο γκολ του σταρ της Νάπολι, το ρεκόρ και οι Ρονάλντο - Μέσι που βλέπουν την πλάτη του (vid)

Ο Βίκτορ Οσίμεν βρήκε δίχτυα στο ματς της Νάπολι με τη Σασουόλο και ξεπέρασε την επίδοση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Ο 24χρονος επιθετικός σημείωσε το 100ο γκολ της καριέρας του σε λιγότερα παιχνίδια από τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οπως φαίνεται, ο πίνακας έπεσε από το συνηθισμένο σημείο του στον τοίχο και αφαιρέθηκε ολόκληρος τόσο για τη δική του ασφάλεια όσο και για να αποκτήσει ένα ισχυρότερο πλαίσιο, για να αποτραπεί η επανάληψη της κατάρρευσης. Το έργο τέχνης έχει ήδη επιστρέψει ως μέρος της τοιχογραφίας, η οποία έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στη Νάπολη.