Η μετά θάνατον δικαίωση του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ντιέγκο Μαραντόνα

i

© Intime

Η μετά θάνατον δικαίωση του Ντιέγκο Μαραντόνα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:17 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 06.01.2024

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απάλλαξε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Μετά θάνατον δικαίωση για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απάλλαξε τον θρύλο του ποδοσφαίρου από τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής κι έτσι έδωσε ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 30 χρόνια. Να θυμίσουμε πως ο αείμνηστος επιθετικός κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε εταιρείες πληρεξουσίου στο Λιχτενστάιν για να αποφύγει φορολογικές αποδόσεις επί των απολαβών του απ’ τη Νάπολι μεταξύ του 1985 και του 1990, όσον αφορά τα προσωπικά του δικαιώματα εικόνας. 

«Τελείωσε και μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω χωρίς φόβο ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Άντζελο Πιζάνι. Στα μέσα του Δεκέμβρη, το Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε μία ετυμηγορία του 2018, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (3/1). 

Οι έρευνες για τις πληρωμές φόρων του Αργεντινού θρύλου ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες 37 εκατομμυρίων ευρώ και κατάσχεση μερικών από τα υπάρχοντα του παίκτη κατά τις επισκέψεις του στην Ιταλία. 

«Αδικεί τους οπαδούς, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του Μαραντόνα, αλλά βάζει τέλος σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια. Οι κληρονόμοι έχουν πλέον νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Ελπίζω να το κάνουν, στη μνήμη του πατέρα τους», κατέληξε ο Πιζάνι.