Απίστευτο: Η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι κόρη του Πελέ κατέθεσε αίτημα για να τον βγάλει από τον τάφο!

Απίστευτο: Η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι κόρη του Πελέ κατέθεσε αίτημα για να τον βγάλει από τον τάφο!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:06 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 22.01.2024

Την εκταφή του σορού του Πελέ ζητάει η Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέδο, η οποία υποστηρίζει ότι είναι κόρη του.

Η Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέδο, ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του Πελέ και υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας την εκταφή της σορού του «Βασιλιά του Ποδοσφαίρου», ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2022, σε ηλικία 82 ετών, από καρκίνο στο παχύ έντερο.

Ο δικηγόρος της συζύγου του Πελέ, της Μάρσια Αόκι, χαρακτήρισε το αίτημα «παράλογο» και πιστεύει ότι δεν θα γίνει αποδεκτό. Οι διάδικοι σε κάθε περίπτωση αναμένουν την απόφαση.

Η ύπαρξη της Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέδο έγινε γνωστή τον περασμένο Μάρτιο, όταν αποκαλύφθηκε μέρος της διαθήκης του Πελέ, ο οποίος στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ποδοσφαίρου (1958, 1962 και 1970).

Όπως αναφέρεται στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η Αζεβέδο είχε καταθέσει αγωγή γι’ αναγνώριση πατρότητας. Ο Πελέ είχε συμφωνήσει να κάνει τεστ DNA, αλλά πέθανε πριν το κάνει. Στη διαθήκη του, ο Πελέ επεσήμανε την πιθανότητα να υπάρχει κι άλλος κληρονόμος.

Τα παιδιά του Πελέ συμφώνησαν να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις για να μάθουν αν η Μαρία ντο Σοκόρο Αζεβέδο ήταν κόρη του. Ωστόσο, το πρώτο αποτέλεσμα του πρώτου τεστ DNA ήταν αρνητικό και αναμένεται το δεύτερο αποτέλεσμα.

«Έχουμε ήδη κάνει τις εξετάσεις κι επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι αδερφή μας. Εμείς κι εκείνη κάναμε στο εργαστήριο εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση» έχει δηλώσει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Εντίνιο, ένα από τα επτά παιδιά του θρυλικού Πελέ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη διαχείριση της κληρονομιάς.

Στα ΜΜΕ ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι η εκταφή της σορού του Πελέ είναι ένα «παράλογο» και «απίθανο» αίτημα για να γίνει αποδεκτό από τα δικαστήρια.

Η Μαρία ντο Σοκόρο, πάντως, μίλησε για πρώτη φορά στο Record TV. Η 60χρονη γυναίκα δήλωσε ότι η μητέρα της, που τώρα έχει πεθάνει, συνάντησε τον Πελέ σε μια εκδήλωση και δεν του είπε ποτέ ότι είχε μείνει έγκυος. Η Αζεβέδο προσέφυγε στα δικαστήρια για να αναγνωριστεί ως κόρη του Πελέ το 2019.

Η αναγνώριση εξαρτιόταν από ένα τεστ DNA που δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί όταν ο Πελέ ήταν ζωντανός, λόγω της πανδημίας και της κατάστασης της υγείας του, δήλωσε τότε ο δικηγόρος Λουίζ Κινέλ.

Πελέ και Μαραντόνα «ζωντάνεψαν» κι έστειλαν μήνυμα στον Μέσι: «Είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών» (vid)
REST OF THE WORLD

15:13 - 28.03.2023

Πελέ και Μαραντόνα «ζωντάνεψαν» κι έστειλαν μήνυμα στον Μέσι: «Είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών» (vid)

Η Conmebol πρόβαλε, μέσω ολογράμματος, εικόνες των θρύλων, Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ, οι οποίο έστειλαν τα μηνύματά τους στον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι.

Στη διαθήκη του, ο Πελέ άφησε το 30% των περιουσιακών του στοιχείων στη χήρα του Μάρσια Αόκι. 60% για παιδιά και θετή κόρη και 10% για δύο εγγόνια. Αν αναγνωριστεί ως η όγδοη κόρη θα ήταν μέρος του μεριδίου του 60%.

Η περιουσία του βασιλιά του ποδοσφαίρου εκτιμάται στα 16 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η οικογένεια δεν επιβεβαίωσε το ποσό ούτε αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την κληρονομιά.