Ο Πασχάλης Τουντούρης στο Sportal: «Υπάρχουν Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν στη Ρεάλ Μαδρίτης» (vid)

Στέφανος Αβραμίδης 12:12 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 28.12.2023

Με ορισμένες από τις πιο ηχηρές, και πιο δαπανηρές, μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο παλμαρέ του! Ο μακράν πιο πετυχημένος αλλά και...σύγχρονος Έλληνας μάνατζερ, Πασχάλης Τουντούρης, έρχεται σε ένα σπέσιαλ Sportal Guest! Τραβάει την κουρτίνα και μοιράζεται μαζί μας μυστικά και λεπτομέρειες ενός επαγγέλματος παρεξηγημένου μεν αλλά άκρως σημαντικού και απολύτως απαραίτητου στο πανάκριβο...χάος του ποδοσφαίρου σήμερα έξω από τις γραμμές!

Έχω γνωρίσει τόσα χρόνια στο χώρο πολλούς που ήθελαν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές και δεν τα κατάφεραν! Αρκετοί από αυτούς, του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου, κατέληξαν, μη σας πω, σύμφωνα με κάποιους, "κατάντησαν", δημοσιογράφοι. Είναι, βλέπετε, αυτός ένας πολύ καλός τρόπος για να ασχοληθεί κανείς με τη δημοφιλή, τη συναρπαστική, τη μαγευτική πλευρά του αθλητισμού, εν προκειμένω του ποδοσφαίρου!

Να την παρακολουθεί, να τη ζει, να περιγράφει τις ιστορίες της αφού δεν κατάφερε να τις γράψει! Αυτήν ακριβώς τη διαδρομή, του...επίδοξου αστέρα του ποδοσφαίρου που διάλεξε, ή κατέληξε σε μία όσο το δυνατόν πλησιέστερη εναλλακτική ήταν που είχα στο μυαλό μου και για τους μάνατζερ! Πόσω μάλλον από τη στιγμή που εκείνοι δεν ασχολούνται με τη φωτεινή αλλά σχεδόν αποκλειστικά με την αθέατη, πολύ πιο πεζή κι ας είναι ακριβή, πλευρά του...φεγγαριού!

Δυσκολευόμουν να φανταστώ πως θα μπορούσε κάποιος στην παιδική ή την εφηβική του ηλικία να ονειρεύεται διαπραγματεύσεις, πιέσεις, υπαναχωρήσεις, κάλυψη καθημερινών αναγκών, ψυχολογική στήριξη και...συμβουλευτική! Ένα ολόκληρο πλέγμα επαγγελματικής, άκρως απαιτητικής, ενασχόλησης και μάλιστα πάντα για λογαριασμό κάποιου άλλου! Κι όμως, ο ένας, άλλον δεν ξέρω το ομολογώ, που αυτό το όραμα είχε και αυτό το όραμα το ικανοποίησε στον υπερθετικό βαθμό, βρέθηκε! Το όνομά του Πασχάλης Τουντούρης και είναι, απολύτως φυσιολογικά, επειδή δεν αγαπάει απλά αλλά λατρεύει αυτό που κάνει, ο μακράν πιο επιτυχημένος Έλληνας μάνατζερ!

Ένας πραγματικός τεχνοκράτης του χώρου, ένας επαγγελματίας που έχτισε την κατάρτισή του μέσα από κατάλληλες σπουδές, ένας άνθρωπος που δε σταματά να επιμορφώνεται, να εξελίσσεται και να εξελίσσει και το ίδιο το αντικείμενό του! Ένας χαρισματικός ομιλητής, άρα και συνομιλητής... Δε χρειάζεται πάρα μόνο λίγα λεπτά όχι για να σε πείσει, δεν το προσπαθεί καν, αλλά για να σου...αποκαλύψει πόσο δύσκολη, σημαντική, συναρπαστική αλλά και παρεξηγημένη είναι η δουλειά του!

Μια ζωντανή διαφήμιση για έναν ολόκληρο κλάδο, ο μάνατζερ που θα ήθελε κάθε λογικός αλλά και φιλόδοξος ποδοσφαιριστής, μπροστάρης στην απενοχοποίηση, μη σας πω και στην καθιέρωση του επαγγέλματος! Ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, ήρθε για μια ζεστή, φιλική αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συζήτηση στο στούντιο του sportal.gr! Είμαι σίγουρος πως θα την απολαύσετε όσο κι εμείς!