Ο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Τζόκοβιτς έχει χαράξει το δικό του μονοπάτι και δεν το εγκαταλείπει - Είναι φανταστικό αυτό» (vid)

Ομπράντοβιτς - Τζόκοβιτς

i

© Intime

Ο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Τζόκοβιτς έχει χαράξει το δικό του μονοπάτι και δεν το εγκαταλείπει - Είναι φανταστικό αυτό» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:23 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 24.01.2024

Αναλυτικά τα όσα είπε ο σπουδαίος Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο ντοκιμαντέρ του Sportal.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει την πορεία του με φόντο το 25ο Grand Slam της καριέρας του! Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μπορεί να ζορίστηκε, ωστόσο επικράτησε του Τέιλορ Φριτζ με 3-1 σετ (7-6(3), 4-6, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σίνερ - Ρούμπλεφ. 

Ο «Νόλε» έδειξε την αστείρευτη κλάση του για ακόμη μία φορά και πλέον είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον 48ο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του.

Επίσης, αυτή ήταν η 33η σερί νίκη του στο Melbourne Park, με τον ίδιο να δίνει συνέχεια σε ένα εξωφρενικό σερί που έχει χτίσει από το 2018!

Με αφορμή το επίτευγμά του, το Sportal σας παρουσιάζει μέσα από το ντοκιμαντέρ του για τη ζωή του Τζόκοβιτς, τα όσα ειπώθηκαν από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο πολύπειρος τεχνικός θέλησε να αποθεώσει τον «Νόλε», μιλώντας για τις απόψεις του, την κριτική που δέχεται κι όχι μόνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Είναι ένας άνθρωπος που έχει χαράξει το δικό του μονοπάτι και δεν το εγκαταλείπει. Νομίζω πως αυτό είναι φανταστικό και τον συγχαίρω γι΄ αυτό. Έχει τη δική του στάση κι επιμένει σε αυτήν ανεξάρτητα από τις απόψεις των άλλων. Νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Ποτέ δεν αμφιταλαντεύτηκε όταν συνέβησαν κάποια γεγονότα κι όταν αντιμετώπιζε διάφορες επικρίσεις από κάποιους ανθρώπους. 

Εκτιμά την κριτική, αλλά εξαρτάται από που προέρχεται. Αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Πραγματικά πιστεύω πως είναι φανταστικό που έμεινε στον δρόμο του και δεν επέτρεψε σε κανέναν άλλον να επηρεάσει τον ίδιο και τις αποφάσεις του. Είναι αυτό που είναι. Συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Έτσι είναι ο κόσμος, πιθανότατα ο Νόβακ αν είχε γεννηθεί αλλού, ίσως να μην υπήρχε τόση κριτική. Αλλά έχει, ή μάλλον ζει ακόμα στην εποχή δύο μεγάλων παικτών, με τους οποίους μοιράστηκε τα πάντα, που υποστήριζε ο ένας τον άλλον. 

Το έχει αναφέρει αυτό αμέτρητες φορές, μιλάμε για τον Ναδάλ και τον Φέντερερ. Και όλοι οι νέοι παίκτες έχουν το κίνητρο να παίξουν εναντίον του. Αλλά κατά τη γνώμη μου το χειρίστηκε με έναν εξαιρετικό και ποιοτικό τρόπο, κυρίως επειδή είναι έτσι, κι επειδή συνειδητοποίησε πολύ νωρίς, υποθέτω όλα όσα συνοδεύουν το να είσαι νούμερο ένα στο τένις. Κι επίσης το ότι οι ανθρώποι έχουν το δικαίωμα να επικρίνουν και να επαινούν, αυτό θα συμβαίνει πάντα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι αναπόφευκτες και είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σεβαστό. 

Αλλά είναι επίσης σημαντικό για κάποιον να γνωρίζει το δικό του μονοπάτι. Υποθέτω πως κανένας δεν μπορεί να είναι τόσο επικριτικός με τον Νόβακ όσο είναι ο ίδιος με τον εαυτό του. Αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία είναι η αφοσίωση και η αυτοβελτίωση. Ο Νόβακ ήταν ένα νεαρό αγόρι όταν ξεκινούσε. Μπορείτε να δείτε πόση ενέργεια και επιθυμία κουβαλούσε όταν έπαιζε τένις. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να μείνεις στην κορυφή».

Η ζωή του Νόβακ Τζόκοβιτς | Ep3 - Με τη δύναμη του μυαλού!