Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε ιστορικό ρεκόρ του Φέντερερ

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

PrtScr

Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε ιστορικό ρεκόρ του Φέντερερ

Στέλιος Βαρδάκης • 11:00 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 22.01.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση στον προημιτελικό του Australian Open, ο οποίος θα είναι 58ος της καριέρας του σε Grand Slam, ισοφαρίζοντας σχετικό ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τζόκοβιτς με μία υπερηχητική εμφάνιση κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open κερδίζοντας τον Αντριάν Μαναρινό με 3-0 σετ (6-0, 6-0, 6-3), χάνοντας μόλις 3 games(!) σε όλο ματς.

Αυτή η πρόκριση του «Νόλε» μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ιστορική καθώς ισοφάρισε ένα ιστορικό ρεκόρ που κατείχε ο Ρότζερ Φέντερερ. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος τενίστας θα συμμετέχει στον 58ο προημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam κάτι που είχε καταφέρει έως τώρα μόνο ο Ελβετός τενίστας. Όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος είναι θέμα χρόνου ο Τζόκοβιτς να είναι μόνος πρώτος σε αυτή τη λίστα.

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετώπιζε μία ασθένεια στην αρχή του τουρνουά, κάτι που φάνηκε στα πρώτα του παιχνίδια που τα κέρδισε με μεγαλύτερη δυσκολία. Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον βρίσκει ξανά την καλή του φόρμα αφού στα τελευταία 2 ματς δεν έχει χάσει σετ και έχει πάρει εύκολες προκρίσεις.

Ο Τζόκοβιτς μετά το τέλος του ματς σχολίασε: «Τα καλύτερα σετ που έχω παίξει εδώ και καιρό».

Επόμενος αντίπαλος του Τζόκοβιτς είναι ο Φριτζ (που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά) τα ξημερώματα της Τρίτης (23/1) με τον Σέρβο να έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση του 25ου Grand Slam τίτλου της καριέρας του και του 11ου στην Αυστραλία.