Υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς - Κίνδυνος να βρεθεί εκτός Top 10

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς - Κίνδυνος να βρεθεί εκτός Top 10

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:43 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 28.01.2024

Αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη θα χάσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του στο Australian Open.

Στον τέταρτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 7-6(3), 5-7, 6-3, 6-3 από τον Τέιλορ Φριτζ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα υποχωρήσει αρκετά στην παγκόσμια κατάταξη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν στη θέση Νο.7 στο ξεκίνημα του Australian Open.

Όμως υπερασπιζόταν αρκετούς βαθμούς, συγκεκριμένα 1.200 από την περσινή του πορεία μέχρι τον τελικό. Θυμίζουμε τότε είχε ηττηθεί σε straight sets από τον Νόβακ Τζόκοβτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του από τον Τέιλορ Φριτζ βρίσκεται στη δέκατη θέση στο live ranking της ATP. Ο Αμερικανός τενίστας τον προσπέρασε, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα αν κάνει την έκπληξη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όσον αφορά τον Έλληνα τενίστα, κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και εκτός Top-10 για πρώτη φορά μετά το 2019. Αν ο Άλεξ Ντε Μινόρ νικήσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Έχει, πάντως αρκετά περιθώρια να ανέβει και πάλι αφού υπερασπίζεται λίγους βαθμούς τους επόμενους.

Με πόσα χρήματα φεύγει από τη Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φεύγει από τη Μελβούρνη με ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Ο Έλληνας τενίστας θα εισπράξει 228.451 ευρώ, που αντιστοιχεί στην πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο του πρώτου major της χρονιάς.

Αν έφτανε μέχρι τα προημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα εξασφάλιζε περισσότερα από 365 χιλιάδες ευρώ. Αν επαναλάμβανε την περσινή του πορεία και έφτανε μέχρι τον τελικό, τότε θα έβαζε στον τραπεζικό του λογαριασμό γύρο στο 1.050.878 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο νικητής της διοργάνωσης θα εισπράξει 1.918.995 ευρώ.