Ο Κίπτο αναδείχθηκε νικητής στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Κίπτο

i

©glomex

Ο Κίπτο αναδείχθηκε νικητής στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Κώστας Τσιακλής 11:47 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 12.11.2023

Ο Κενυάτης, Έντουιν Κίπροπ Κίπτο, είναι ο νικητής του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν ο νικητής του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Κενυάτης έδειξε τις προθέσεις του από το ξεκίνημα αφού βρισκόταν στους αθλητές που οδηγούσαν την κούρσα από την αρχή. 

Μάλιστα η νίκη του Κίπτο συνοδεύτηκε και με ρεκόρ διαδρομής αφού 0 30χρονος τερμάτισε με χρόνο 2.10.34. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2.10.37 (τρία δευτερόλεπτα αργότερα). Ο 30χρονος παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σπουδαία επιτυχία του και είπε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης, Κιλίμο ενώ στην τρίτη θέση έκλεισε την προσπάθεια του ο Μουχιτίρα. Όσο αφορά την ελληνική εκπροσώπηση, ο πρώτος αθλητής που τερμάτισε ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος που το έκανε με χρόνο 2:22.36. Στη δεύτερη θέση άφησε πίσω του τον περσινό νικητή, Χαράλαμπο Πιτσώλη, τον οποίο περίμενε στο Καλλιμάρμαρο για να τον συγχαρεί για την προσπάθεια του.

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου, είναι το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα. Από αύριο αρχίζουν οι καινούριοι στόχοι», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Καραΐσκος.