Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Α1 πόλο ανδρών με το απόλυτο  - Πέρασε από την Πάτρα ο Παναθηναϊκός
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Α1 πόλο ανδρών με το απόλυτο - Πέρασε από την Πάτρα ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 23:10 - 02.12.2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 21-4 της Γλυφάδας για τη 14η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της Α1 πόλο ανδρών με το απόλυτο των νικών. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε 21-4 της Γλυφάδας για τη 14η αγωνιστική και θα μπει ως επικεφαλής του γκρουπ των ισχυρών της δεύτερης φάσης.

Ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του, πλέον, στον εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Προ Ρέκο του Κώστα Κάκαρη (Τετάρτη 6/12), με στόχο μια νίκη, που θα του δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση για τη συνέχεια του Champions League. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Πειραιά έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Από την άλλη, η Γλυφάδα έμεινε και μαθηματικά εκτός πρώτης τετράδας του πρώτου ομίλου, έχοντας συγκομιδή 19 βαθμών και πάει στον όμιλο των αδύνατων στη δεύτερη φάση. Οι ερυθρόλευκοι ήταν απολύτως κυρίαρχοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και οι Γενηδουνιάς και Φουντούλης, πέτυχαν από 5 και 4 γκολ αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 21-4

Οκτάλεπτα: 6-1, 4-1, 7-0, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Λιαντζίρης 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 4, Γούβης 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής 2, Δήμου 2, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Χαλυβόπουλος.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Κουρούβανης, Τζελάτης, Βαλλιανάτος, Λεδάκης, Μαυράκης, Μπομπός, Μιγιούσκοβιτς 2, Ίλιτς, Πριμηκύριος, Πούρος 2, Αλ. Ηλιόπουλος, Κούκουνας, Ν. Ηλιόπουλος, Μιγκλής.

Διπλό του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 11-7 του ΝΟ Πατρών στην πρωτεύουσα της Αχαΐας για τη 14η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη κατέλαβε την τρίτη θέση στον πρώτο όμιλο και θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών στη δεύτερη φάση.

Από την πλευρά τους οι Πατρινοί πάνε στον όμιλο των αδύναμων και θα παλέψουν για την άνετη παραμονή στα μεγάλα σαλόνια, θέλοντας να αποφύγουν την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ.

Κορυφαίος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Στίβενσον του Παναθηναϊκού με πέντε γκολ.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7-11

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-4, 1-3, 1-1.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης 2, Αγγελόπουλος 1, Κανελλόπουλος, Πολάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 1, Βικάτος, Γαβαλάς Ι., Βυθούλκας, Γουίλσον 2, Μπετχαβάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 5, Μπραΐμης 1, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης 2, Αγκόρτσας 1, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χωματάς.

Ο Πρέκας έδωσε τον βαθμό στο Περιστέρι

Με γκολ του Πέτρου Πρέκα έξι δεύτερα πριν το τέλος, το Περιστέρι πήρε τον βαθμό (10-10) στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης για τη 14η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών. Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του.

Το Περιστέρι κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο όμιλο με 23 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, όμως η ομάδα του Δημήτρη Μάζη ευνοείται στην ισοβαθμία. Ο Απόλλων, πήγε στους 31 βαθμούς και είναι δεύτερος, ενώ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο κόντρα στο ΝΟ Πατρών που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: «Μετά το τέλος του παιχνιδιού δημιουργήθηκε ένταση μπροστά από τη γραμματεία. Ο έφορος του Απόλλωνα και ο προπονητής (Αγγελάκης Γιώργος και Δεληγιάννης Νίκος), διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αποφάσεις των διαιτητών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πρώτα δέχθηκε κόκκινη κάρτα ο έφορος. Ζητήσαμε να απομακρυνθεί ο προπονητής πράγμα που δεν έκανε και συνέχισε λεκτική επίθεση προς τον παρατηρητή, τους διαιτητές και τον αλυτάρχη λέγοντας “Ντροπή και ποιοι νομίζετε ότι είστε που μοιράζετε τις κάρτες αν θα κοιμηθείτε εύκολα το βράδυ” και στη συνέχεια δέχθηκε κόκκινη κάρτα».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10-10

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 2-2, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς, Μόκκας, Τρούλος 4, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης 2, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 1, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αμαγνώστου, Μπιτσάκος Χρ. 2, Παπαδημητρίου, Πρέκας 2, Χρυσοσπάθης 1, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος, Τοράκης 1, Μπιτσάκος Ανδρ., Χόλαντ, Μαστρογιαννάκος, Αλευρίδης.