Παραμένει το πρόβλημα στέγασης για την ΑΕΚ - Σοβαρό θέμα για την ομάδα γυναικών και τα τμήματα υποδομής

Παραμένει το πρόβλημα στέγασης για την ΑΕΚ - Σοβαρό θέμα για την ομάδα γυναικών και τα τμήματα υποδομής

Περιπλανώμενη στην Αθήνα είναι η ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ. Τι γίνεται με το τμήμα γυναικών και τις ακαδημίες.

Από γήπεδο σε γήπεδο είναι η ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ. Η αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» που χρησιμοποιούσε ο σύλλογος ως έδρα έκλεισε λόγω των προβλημάτων στατικότητας που προέκυψαν με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Ως συνέπεια, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική αναβλήθηκε επ' αόριστον αφού η Ένωση δεν είχε γήπεδο για να φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της για το πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ έχει δηλώσει ως έδρα για τους ευρωπαϊκούς της αγώνες το κλειστό των Λιοσίων.

Το πρόβλημα στέγασης της ΑΕΚ παραμένει από τότε. Η ομάδα χάντμπολ ανδρών είναι περιπλανώμενη στην Αθήνα αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη χώρος που θα μπορούσε να τη φιλοξενήσει μόνιμα τόσο για τις προπονήσεις όσο και για τους αγώνες. Ελάχιστα γήπεδα εντός Αττικής πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και με τις δημοτικές αρχές αφού η πλειοψηφία των γηπέδων είναι δημοτικά. Ο Γιάννης Βρούτσης είχε δηλώσει ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ αλλά οι εγκαταστάσεις που είναι στη διάθεση της ΓΓΑ είναι ελάχιστες. Μία από αυτές είναι το κλειστό του Ολυμπιακού Χωριού που δεν κατάλληλο για χάντμπολ. Εκεί, θα φιλοξενηθεί η ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ένωσης.

Το «θετικό» για την ομάδα του Ντράγκαν Τζούκιτς είναι ότι οι παίκτες της ΑΕΚ βιοπορίζονται αποκλειστικά από το χάντμπολ και η ομάδα μπορεί να κάνει προπονήσεις πρωί αφού τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια της Αθήνας που μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες χάντμπολ δεν είναι ελεύθερα τα απογεύματα.

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι υπεύθυνοι της Ένωσης κουβαλούν μέχρι και τηλεοράσεις προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να δει βίντεο αφού σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζεται και αυτό το πρόβλημα. Οι παίκτες της ΑΕΚ και ειδικά οι ξένοι ζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την οποία δεν υπήρξε κάποια προειδοποίηση.

Το ζήτημα, όμως, για την ΑΕΚ δεν αφορά μόνο την ομάδα χάντμπολ ανδρών αλλά και το τμήμα γυναικών και τις ακαδημίες. Οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα χάντμπολ γυναικών ξεκινούν στις 21 Οκτωβρίου με εντός έδρας ματς απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας.

Οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν ζητήσει αναβολή του αγώνα, αφού η ομάδα δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί. Σε αντίθεση με την ομάδα των ανδρών, οι παίκτριες της ΑΕΚ στο χάντμπολ γυναικών εργάζονται τα πρωινά κι έτσι οι προπονήσεις καθίστανται αδύνατες. Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα υποδομών που παραμένουν ανενεργά εδώ και 15 ημέρες.

Η ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ βρίσκεται στην Πολωνία αφού κάνει πρεμιέρα στο EHF European League κόντρα στην Γκόρνικ Ζάμπρε. Η Ένωση αγωνίζεται εντός έδρας με τη Δράμα για την πέμπτη αγωνιστική της Handball premier και βρίσκεται σε αναζήτηση έδρας για το ματς.