Θρίαμβος της Αλεξάνδρας Εφραίμογλου στην Πορτογαλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακροβατικό Διάδρομο Γυναικών!
i

© Γραφείο τύπου ΕΓΟ

Θρίαμβος της Αλεξάνδρας Εφραίμογλου στην Πορτογαλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακροβατικό Διάδρομο Γυναικών!

Sportal newsroom 22:24 - 07.04.2024

Η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Ακροβατικό διάδρομο γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο και έφτασε ιστορία για την Ελλάδα.

Εκπληκτικό φινάλε επιφύλασσε για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας, χάρη στην Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Ακροβατικό Διάδρομο Γυναικών, τον πρώτο τίτλο της Ελλάδας στην ιστορία της στον θεσμό σε ό,τι αφορά την κατηγορία Ανδρών-Γυναικών!

Η 19χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στη μεγαλύτερη από όλες τις διεθνείς διακρίσεις της καριέρας της επικρατώντας στον τελικό, που είχε δύο σκέλη: Στο πρώτο σκέλος πήρε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των οκτώ φιναλίστ με 26,300 β. και στην συνέχεια, στην τελική τετράδα, συγκέντρωσε 26,200 β., υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με την Πορτογαλίδα Μαριάνα Κασκαλιέιρα, η οποία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Γαλλίδα Μαέλ Ντουμίτρου-Μαρέν με 24,700 β.

Η Εφραίμογλου είχε πάρει την 8η θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρόπερσι στο Ρίμινι της Ιταλίας, στο ντεμπούτο της στην κατηγορία Γυναικών, ενώ πέρσι είχε τερματίσει 7η στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπέρμιγχαμ, παράλληλα με πολλές ακόμη επιτυχίες σε Παγκόσμια Κύπελλα.

«Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή εδώ και πολλά χρόνια. Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη, ήθελα πολύ να κερδίσω και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό που κατάφερα. Ήταν ένας τελικός με πολύ δυνατές αθλήτριες, που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Στον τελικό έκανα δύο από τις καλύτερες εκτελέσεις της ζωής μου και πήρα υψηλότερες βαθμολογίες από κάθε άλλη φορά, πράγμα που κάνει ακόμα πιο όμορφη αυτή τη νίκη. Σε άλλους αγώνες στο παρελθόν είχα μία δυσκολία σ’ αυτό το κομμάτι. Στο πιο κρίσιμο σημείο κάτι πήγαινε λάθος, αλλά αυτή τη φορά κατάφερα να αντεπεξέλθω και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κέρδος. Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός της εμπειρίας που αποκτώ μέσα από τους αγώνες και του γεγονότος ότι το έχω δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου. Όσο καλύτερα προετοιμασμένος είσαι, τόσο ευκολότερο είναι να εκτελέσεις το πρόγραμμά σου όπως πρέπει», τόνισε η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου μετά τον θρίαμβό της και συμπλήρωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Απόστολο Σταυριανίδη, την οικογένειά μου και όσους μου συμπαραστάθηκαν για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Φέτος υπάρχει άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ιούνιο στην Πορτογαλία και η επόμενη μεγάλη διοργάνωση θα είναι οι Παγκόσμιοι Αγώνες, το καλοκαίρι του 2025 στην Κίνα».