ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός: Φαβορί το τριφύλλι, για την έκπληξη η ομάδα της Σαντορίνης
i

© Intime

ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός: Φαβορί το τριφύλλι, για την έκπληξη η ομάδα της Σαντορίνης

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:15 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 10.03.2023

Ο ΑΟ Θήρας και ο Παναθηναϊκός κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό (10/3, 18:00) του Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που διεξάγεται στην Άρτα.

Σε μία επανάληψη του περσινού τελικού, ο ΑΟ Θήρας αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που διεξάγεται στην Άρτα. Η τυπικά γηπεδούχος, ομάδα της Σαντορίνης προέρχεται από σπουδαία πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό στα προημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε το εμπόδιο του Άρη για να βρεθεί στην τελική φάση. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη είχε κατακτήσει πέρσι το τρόπαιο στη διοργάνωση της Κρήτης.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί φέτος μία φορά στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-1 σετ στη Σαντορίνη.

«Είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο που βρίσκεται σ' αυτό το Final 4 και είμαι περήφανος για την ομάδα μου που με τα αποτελέσματα της κέρδισε το δικαίωμα να είναι εδώ στην Άρτα. Αυτό που θέλω όμως είναι να δώσουμε κι εδώ το 100% για να συνεχίσουμε τις εκπλήξεις», σχολίασε ο Βλάντιμιρ Βάσοβιτς του ΑΟ Θήρας στη συνέντευξη τύπου.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, προπονητής του Παναθηναϊκού, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ και μπορούμε να ξεφύγουμε κάπως από τα προβλήματα που όλοι ξέρουμε και να φτάσουμε στο υψηλότερο σκαλί. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές το έχουμε δει αυτό από το πρωτάθλημα.

Είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τον περυσινό τίτλο και θα κάνουμε ότι καλύτερο. Εύχομαι καλούς αγώνες».

Ο Παναθηναϊκός είναι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 46 βαθμούς. Η ομάδα της Σαντορίνης είναι στην πέμπτη θέση με 34 βαθμούς.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο. Θήρας - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργάκη, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Τρίκκα, Πασπαλά.
 

Β' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 21.15 (ΕΡΤ-3): Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές:  Βασιλειάδης, Νικάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Πασπαλά, Τρίκκα.
 

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τελικός, Τ9 Άρτας 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού