Στον τελικό του Challenge Cup ο Απόλλωνας Σμύρνης

Απόλλωνας πόλο

i

© Intime

Στον τελικό του Challenge Cup ο Απόλλωνας Σμύρνης

Sportal newsroom 21:30 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 22.03.2023

Την πιο σημαντική πρόκριση της ιστορίας του πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης που επιβλήθηκε με 18-8 της Τενερίφης στη ρεβάνς της ήττας του με 11-10 στην Ισπανία και προκρίθηκε στους διπλούς τελικούς του Challenger Cup.

Ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Απόλλωνας Σμύρνης στο πόλο ανδρών. Η «ελαφρά ταξιαρχία» επιβλήθηκε με 18-8 της Τενερίφης στον δεύτερο ημιτελικό του Challenger Cup και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη ηττήθηκε με 11-10 στην Ισπανία. Ωστόσο, στην έδρα της έστησε «πάρτι» αφού πήρε μεγάλη διαφορά από το ξεκίνημα.

Το τμήμα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης μετράει δέκα χρόνια από την επανίδρυσή του. Το 2014 η ομάδα έκανε την εμφάνισή της και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Έκτοτε ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια φτάνοντας μέχρι τον ευρωπαϊκό τελικό του Challenger Cup.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην ισπανική Τεράσα. 

Ο Απόλλωνας έδειξε τις διαθέσεις του από το ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έφτασε στο 5-0 δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 6-1 με γκολ του Αλαμάνου. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί.

Η διαφορά έφτασε τα δέκα τέρματα (17-7) με τον Μπογκντάνοβιτς λίγο το τέλος. Ο Μαγκάνα και ο Σολανάκης διαμόρφωσαν το τελικό 18-8 μέσα σε αποθέωση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ 18-8

Οκτάλεπτα: 6-1, 3-3, 5-2, 4-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 3, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μύριλος, Σολανάκης 3, Καβουσάνος.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Φερμίν Μπενασάρ Ντίαζ): Μαλνέρο, Αλέγκρε 1, Εσπινόζα, Ντίαθ, Μαγκρίνα, Γκουτιέρεθ, Κόνινγκ 2, Εσπανόλ, Μερκάδο 1, Γκονθάλεθ 1, Σαλβαδόρ 3, Ροντρίγκεθ, Πέρεθ.