Αρσιβαρίστας του Καζακστάν αυτοκτόνησε σε ηλικία 35 ετών

Βλάντιμιρ Σέντοφ

i

©PrtScr youtube

Αρσιβαρίστας του Καζακστάν αυτοκτόνησε σε ηλικία 35 ετών

Κώστας Τσιακλής 12:01 - 28.06.2023

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην άρση βαρών, Βλαντιμίρ Σέντοφ, αυτοκτόνησε σε ηλικία 35 ετών.

Μια δυσάρεστη είδηση βγήκε στο φως της δημοσιότητας από το χώρο της άρσης βαρών. Συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Βλάντιμιρ Σέντοφ, αυτοκτόνησε και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Μια μαύρη μέρα ξημέρωσε για τον αθλητισμό του Καζακστάν αλλά και γενικότερα αφού ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην άρση βαρών, Βλάντιμιρ Σέντοφ, αυτοκτόνησε σε ηλικία 35 ετών και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Στην απόφαση του αυτή συνέβαλε το ότι πριν από μερικα χρόνια είχε ενεπλάκη σε υπόθεση ντόπινγκ. Το δείγμα του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008) είχε βγει θετικό σε απαγορευμένο στεροειδές και αυτό είχε οδηγήσει στην απώλεια όλων του των μεταλλίων.

Πάντως ο Σέντοφ είχε μιλήσει το 2016 για τη σχετική υπόθεση και έριξε όλη την ευθύνη στον προπονητή της Εθνικής Καζακστάν, Αλεξέι Νι. Συγκεκριμένα ο Σέντοφ είχε πει: «Για όλα αυτά τα σκάνδαλα ντόπινγκ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Καζακστάν Αλεξέι Νι θα πρέπει να λογοδοτήσει. Είναι η δουλειά του».

Η διαμάχη του με τον προπονητή έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια και ο ίδιος υπέστη νευρικό κλονισμό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τον τελευταίο καιρό ο Σέντοφ έπασχε από κατάθλιψη και μάλιστα όπως αναφέρεται τους προηγούμενους έξι μήνες είχε απομακρυνθεί ακόμα και από τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Καρατάλ, όπου εντοπίστηκε από έναν συγγενή του.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 ο Σέντοφ είχε καταταγεί τέταρτος ενώ ένα χρόνο μετά είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των 85 κιλών. Η διοργάνωση διεξήχθη στο Γκογιάνγκ της Νότιας Κορέας.

Ανακοίνωση για το θάνατο του Βλάντιμιρ Σέντοφ εξέδωσε και η Ομοσπονδία της άρσης βαρών του Καζακστάν, η οποία αναφέρει τα εξής: «Το προηγούμενο βράδυ έφυγε από τη ζωή ένας έμπειρος αρσιβαρίστας, ο Βλαντιμίρ Σέντοφ.

Ο Επίτιμος Δάσκαλος του Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Καζακστάν, συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, πολλαπλός πρωταθλητής και κάτοχος ρεκόρ του Καζακστάν, ο Βλαντιμίρ Σέντοφ έχει αφοσιωθεί στον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία. Για εξαιρετικά επιτεύγματα του απονεμήθηκετο παράσημο "Kurmet".

Ο Βλαντιμίρ Σέντοφ ήταν 35 ετών. Το προσωπικό της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών της Δημοκρατίας του Καζακστάν εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του Βλαντιμίρ».

Tags: