Βλάχος: «Ζήτησα συγγνώμη γιατί ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά και να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες»

Θοδωρής Βλάχος

i

© Intime

Βλάχος: «Ζήτησα συγγνώμη γιατί ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά και να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες»

Κατά την άφιξη της Εθνικής Πόλο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο Θοδωρής Βλάχος αναφέρθηκε στη δημόσια συγγνώμη που είπε στους παίκτες του τη μέρα του τελικού.

Η Εθνική Πόλο Ανδρών επέστρεψε στην Ελλάδα κι αρκετός κόσμος βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με σκοπό να συγχαρεί την ομάδα για την εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρά την ήττα στον τελικό από την Ουγγαρία και την πικρία που άφησε το φινάλε αυτής της μεγάλης προσπάθειας, ο Θοδωρής Βλάχος και οι διεθνείς παίκτες του φαίνεται να χάρηκαν πολύ την στήριξη του κόσμου.

Από το αεροδρόμιο επίσης δεν έλειψαν αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς, κοπέλες και σύντροφοι των αθλητών, οι οποίοι ετοίμασαν μία θερμή υποδοχή.

Αυτός που μίλησε πρώτος στις κάμερες, ήταν ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στη δημόσια συγγνώμη που είπε στους παίκτες του τη μέρα του τελικού. «Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η κορυφή μας ενόχλησε. Μας άφησε μία πικρία. Βλέποντας αυτή την υποδοχή από δικούς μας ανθρώπους και απλούς φίλαθλους, καταλάβαμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό στη Φουκουόκα. Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής.

Να θυμίσουμε πως μετά το φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα, ο Θοδωρής Βλάχος με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες του και τον κόσμο. Ο Έλληνας κόουτς αναφερόταν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκεια, όπου η Ελλάδα έβγαινε στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις και κάλεσε τάιμ άουτ προκειμένου να σχεδιάσει την επίθεση.

«Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά. Έκανα το λάθος της ζωής μου όταν πήρα τάιμ άουτ και θα μπορούσαμε να ήμασταν ένα γκολ μπροστά. Θα με στοιχειώνει μια ζωή», είπε αρχικά ο Θοδωρής Βλάχος, που με το ζόρι μπορούσε να μιλήσει από τη συγκίνηση.

«Συγγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο. Έχουμε προσδοκίες, ίσως και να το αξίζαμε, χάσαμε μία κλασική ευκαιρία για το χρυσό. Το λάθος με το τάιμ άουτ μάς χάλασε το μομέντουμ, ελπίζω πως θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική. Θέλουμε ο κόσμος να μας αγαπήσει, αν το καταφέραμε είναι σπουδαίο. Όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε πως κάναμε κάτι σπουδαίο, απλά δεν πετύχαμε το απόλυτο. Δεν ξέρω για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια.