Η μεγαλύτερη μαγκιά του Βλάχου δεν ήταν η συγγνώμη του

Η μεγαλύτερη μαγκιά του Βλάχου δεν ήταν η συγγνώμη του

Πόσοι από εμάς θα είχαμε καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, αν ο ίδιος ο Βλάχος δεν είχε εξηγήσει μπροστά στην κάμερα τη φάση που θα τον... στοιχειώνει;

«Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω. Οφείλω μία συγγνώμη στα παιδιά, έκανα το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου σε μία φάση η οποία θα έκρινε τον τελικό, που πήρα τάιμ άουτ στο τέλος και ήμασταν δύο-ένας μπροστά για να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου στην πιο σπουδαία στιγμή της Εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο. 

Έχουμε προσδοκίες, ίσως και να το αξίζαμε, χάσαμε μία κλασική ευκαιρία για το χρυσό. Το λάθος με το τάιμ άουτ μάς χάλασε το μομέντουμ, ελπίζω πως θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική. Θέλουμε ο κόσμος να μας αγαπήσει, αν το καταφέραμε είναι σπουδαίο. Όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε πως κάναμε κάτι σπουδαίο, απλά δεν πετύχαμε το απόλυτο. Δεν ξέρω για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό».

Με αυτά τα λόγια ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, θέλησε να... απολογηθεί για μια απόφασή του. Για την απόφαση να πάρει ένα τάιμ άουτ λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του μεγάλου τελικού με την Ουγγαρία. Με το σκορ στο 10-10, ο Βλάχος αποφασίζει να οργανώσει επίθεση με παίκτη παραπάνω και να βρει γκολ νίκης.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ζητάει συγνώμη στους παίκτες του, αφού στο βίντεο ακούγεται να τους λέει «Sorry παιδιά, πάμε». Και στη συνέχεια να τους δίνει τις οδηγίες του. Είναι σπάνιο αυτό που έκανε ο Βλάχος μετά το ματς. Πρωτοφανές.

Αλήθεια, πόσοι θυμούνται κάποιον προπονητή οποιουδήποτε αθλήματος να βγαίνει μετά από μερικά λεπτά ενός χαμένου αγώνα και μάλιστα τόσο σημαντικού και να παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη; Να ζητάει συγνώμη απ' όλους; Να κάνει λόγο για μια στιγμή που θα του στοιχειώνει τη ζωή και για το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του;

Ο Θοδωρής Βλάχος εδώ και μερικές μέρες απολαμβάνει της στήριξη και την αποθέωση όλους του ελληνικού κοινού. Για το θάρρος του και τη δύναμη που βρήκε σε μια δύσκολη στιγμή να ζητήσει αυτή τη συγνώμη. Κι όμως, η μεγαλύτερη μαγκιά του Θοδωρή Βλάχου δεν ήταν η συγνώμη που ζήτησε. Η μεγαλύτερη μαγκιά του είναι ότι το έκανε ενώ οι... μισοί και παραπάνω απ' όσους έβλεπαν τον μεγάλο τελικό δεν το κατάλαβαν.

Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα που ο κόσμος της ασχολείται παραδοσιακά με το πόλο. Δε γνωρίζουμε καλά τους κανονισμούς, μάλλον δεν έχουμε... ιδέα από τακτικές. Είναι συγκεκριμένο το κοινό που παρακολουθεί φανατικά το πόλο και ελάχιστες οι παρέες που εκείνη τη στιγμή θα αναρωτήθηκαν για το αν σωστά ή λάθος ο Βλάχος ζήτησε αυτό το τάιμ άουτ.

Αξίζει ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια, λοιπόν, και τον σεβασμό όλων μας αυτή η συγνώμη του ομοσπονδιακού μας προπονητή. Γιατί αν δεν το είχε αναφέρει εκείνος, ελάχιστοι θα ήταν οι Έλληνες που θα συζητούσαν αυτή τη στιγμή για το τάιμ άουτ και αν έκανε σωστά ή όχι ο Βλάχος που το ζήτησε.

Και καλό θα είναι να σταματήσουμε να το παίζουμε... ειδήμονες για ένα άθλημα το οποίο στην Ελλάδα θυμόμαστε μονάχα όταν φτάνει σε τέτοιο επίπεδο, δηλαδή σε κάποιον τελικό. Έρχεται Μουντομπάσκετ σε λίγο καιρό κι εκεί μπορούμε με άνεση όλοι μας να βγάλουμε τους... προπονητές που κρύβουμε μέσα μας.