Βρούτσης: «Στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η χώρα μας, η μεγάλη επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη προσφέρει συγκίνηση»

Γιάννης Βρούτσης

i

© Intime

Βρούτσης: «Στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η χώρα μας, η μεγάλη επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη προσφέρει συγκίνηση»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θέλησε να δώσει τα δικά του συγχαρητήρια στην χάλκινη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, για το επίτευγμά της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου της Βουδαπέστης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην, με χρόνο 2 ώρες 43 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. 

Περίπου έναν χρόνο μετά τον διπλό θρίαμβο στο Μόναχο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Ελληνίδα αθλήτρια πρόσθεσε ακόμη μία διάκριση στο βιογραφικό της. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες κατέκτησε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ, η οποία τερμάτισε σε 2:38:40, ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Γκαρσία Λεόν από το Περού σε 2:40:52. Στη συνέχεια ακολούθησε η σπουδαία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία έκλεισε την πρώτη τριάδα.

Με αφορμή αυτήν την εξαιρετική επίδοση της Ελληνίδας αθλήτριας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, έσπευσε να την ευχαριστήσει για τη χαρά που μοίρασε στη χώρα μας σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές με τις πυρκαγιές.

«Στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η χώρα μας, η μεγάλη επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη προσφέρει αισιοδοξία, συγκίνηση & περηφάνεια🇬🇷 Χάκλινο μετάλλιο για τη σπουδαία κυρία του βάδην μας, στα 35χλμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Συγχαρητήρια Αντιγόνη, σ' ευχαριστούμε!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ντρισμπιώτη: «Ήμουν έτοιμη από καιρό για αυτήν την κούρσα - Δεν το πιστεύω ότι έχω στα χέρια μου το μετάλλιο»

Μετά το τεράστιο επίτευγμα και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στάθηκε στην ετοιμότητά της.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τι περάσαμε και σήμερα. Απίστευτη ατμόσφαιρα, όλη η Ελλάδα είναι εδώ σήμερα. Είναι τρομερό Δεν το πιστεύω ότι έχω στα χέρια μου το μετάλλιο. Ο κόσμος ήταν φοβερός, όχι μόνο οι Έλληνες σήμερα ένιωσα όλη την Ευρώπη δίπλα μου. Ο προπονητής μου, οι συναθλητές και όλα τα παιδιά από το καμπ ήταν μαζί μου. Δεν έχω λόγια. Όλους εσάς που ήσασταν εδώ μαζί μου, όλους όσοι έστελναν μηνύματα. 

Ήταν μία κούρσα στα μέτρα μου και ήμουν έτοιμη από πολύ καιρό. Έδειχνα από την αρχή της χρονιάς ότι μπορώ να είμαι σε αυτό το γκρουπ. Μου φαίνεται απίστευτο ότι μπορώ να βαδίζω τόσο γρήγορα μαζί με αυτές τις πρωταθλήτριες. Είμαι μία από αυτές, μια Ολυμπιονίκης και πλέον ανήκουν στην ελίτ. Είμαι πάρα πολύ περήφανη και το κίνητρό μου είναι αυτοί που δεν με πιστεύουν. 

Του χρόνου αλλάζει το αγώνισμα και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κερδίσω. Αλλάζει το άθλημα. Ελπίζω να είμαι στα 20 χλμ. και να είμαι μέσα στις πρώτες αθλήτριες».