Ο πρώην βολεϊμπολίστας της Εθνικής Κροατίας, Ρόκο Σίκιριτς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της CEV

Ο πρώην βολεϊμπολίστας της Εθνικής Κροατίας, Ρόκο Σίκιριτς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της CEV

Sportal newsroom 10:10 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 11.04.2024

Ο πρώην βολεϊμπολίστας της Εθνικής Κροατίας, Ρόκο Σίκιριτς είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για να γίνει ο νέος πρόεδρος της CEV.

Ο πρώην βολεϊμπολίστας της Εθνικής Κροατίας Ρόκο Σίκιριτς είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους για την προεδρία της CEV, η οποία θα εκλέξει νέα ηγεσία τον Αύγουστο.

Ο Σίκιριτς έχει την πλήρη υποστήριξη της Κροατικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ και ο πρόεδρός τους τονίζει ότι είναι η σωστή επιλογή για αυτή τη θέση.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπείς 56 κράτη μέλη, χιλιάδες συλλόγους και παίκτες που βρίσκονται κάτω από αυτόν τον οργανισμό. Νιώθω πολύ περήφανος. Κατάγομαι από μια μικρή χώρα, με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσω αυτή τη νίκη. Βλέποντας τη δυσαρέσκεια που δημιουργείται στους κύκλους του βόλεϊ και τις δυνατότητες που έχει το ευρωπαϊκό βόλεϊ, εξέφρασα ανοιχτά την υποψηφιότητά μου και έλαβα μεγάλη υποστήριξη από πολλές χώρες. Το πλεονέκτημά μου προέρχεται ακριβώς από μια μικρή χώρα όπου θα μπορώ να ισορροπήσω μεταξύ των δυνάμεων των μεγάλων και των μικρών», επισήμανε ο Σίκιριτς. Το σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας είναι #Vote4Volleyball.

«Είμαι αφοσιωμένος και πρόθυμος να μεταφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου πάνω από τριάντα χρόνια σε πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν την πορεία του αγαπημένου μας αθλήματος τα επόμενα χρόνια. Σκοπεύω να το κάνω αυτό με την εφαρμογή και την υποστήριξη πρακτικών καλής διακυβέρνησης που είναι αποτελεσματικές και διαφανείς. Στοχεύω να κάνω βήματα που θα υποστηρίξουν τη συμμετοχή, τις καινοτομίες και την ανάπτυξη. Και είμαι αποφασισμένος να τα κάνω όλα αυτά, δημιουργώντας ευκαιρίες για γυναίκες στο βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα, από την προπονητική έως τους ηγετικούς ρόλους, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον που τις εκτιμά και τις ενδυναμώνει. Η λογοδοσία και η βιωσιμότητα θα είναι δύο από τους πυλώνες στους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό και υπεύθυνο οργανισμό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών του.

Θα υποστηρίξω σθεναρά πρωτοβουλίες που φέρνουν νέες ιδέες και τεχνολογίες στο προσκήνιο, διασφαλίζοντας ότι το ευρωπαϊκό βόλεϊ παραμένει δυναμικό, συναρπαστικό και σχετικό σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο παγκόσμιο αθλητικό τοπίο. Θα εργαστώ ακούραστα για να υλοποιήσω έργα που καλλιεργούν τη βάση, παρέχουν πρόσβαση σε πόρους και διασφαλίζουν ότι κάθε Εθνική Ομοσπονδία, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχει τα εργαλεία και την πλατφόρμα για να αναπτύξει την κοινότητα του βόλεϊ», συμπλήρωσε ο Σίκιριτς.

Tags: