Στην κορυφή του κόσμου ο Μιχαλεντζάκης

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

i

© Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Στην κορυφή του κόσμου ο Μιχαλεντζάκης

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S8 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρακολύμβησης του Μάντσεστερ.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος παρακολύμβησης στα 50 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S8. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έφτασε τα έξι σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Μιχαλεντζάκης προκρίθηκε στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του. Ο κολυμβητής με καταγωγή από τον Έβρο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρο καλύπτοντας την απόσταση σε 27.01 δευτερόλεπτα, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο αργός σε σχέση με τον προκριματικό.

Ο Νόα Τζαφ (ΗΠΑ) που είχε ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή της κούρσας πήρε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 27.14 δευτερόλεπτα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Γκάμπριελ Σίλβα ντε Σούζα (Βραζιλία), με 27.32.

Στον περσινό τελικό ο Μιχαλεντζάκης ήταν δεύτερος και η σημερινή του νίκη σημάνει την επιστροφή του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά το χρυσό το 2019 στο παγκόσμιο του Λονδίνου. Το χρυσό του Μιχαλεντζάκη ήταν το δεύτερο για την Ελλάδα στη διοργάνωση του Μάντσεστερ μετά από εκείνο του Αντώνη Τσαπατάκη στα 100 μέτρα πρόσθιο στην κατηγορία SB4.

Με Γιαννάκη, χωρίς… Γιάννη: Τα πρόσωπα που (δεν) βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον Νίκο Γκάλη!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

20:17 - 04.08.2023

Με Γιαννάκη, χωρίς… Γιάννη: Τα πρόσωπα που (δεν) βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον Νίκο Γκάλη!

Η προσφορά του Νίκου Γκάλη στο ελληνικό μπάσκετ τιμήθηκε από το κοινό που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, όπως και από πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού – Δεν παραβρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Φέρες Έβρου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στα 100 μέτρα πεταλούδα S9 σε ηλικία 18 ετών. Στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S8.