Η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε την Κίνα και φουλάρει για την τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε την Κίνα και φουλάρει για την τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:01 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 19.04.2023

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επιβλήθηκε με 13-11 της Κίνας στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης και φουλάρει για την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Η «γαλανόλευκη» της Αλεξίας Καμμένου επιβλήθηκε με 13-11 της Κίνας στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της Βάρης.

Η Κίνα του Χάρη Παυλίδη έβγαλε δύσκολα στην Ελλάδα αφού προηγήθηκε ακόμη και με τέσσερα τέρματα. Η «γαλανόλευκη» με αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενες αιφνιδίασαν την Εθνική μας ομάδα και προηγήθηκαν με 0-3 με δύο γκολ της Γαν και ένα της Γουάνγκ. Η Ελλάδα μείωσε σε 1-3 με γκολ της Ελευθεριάδου. Η Βασιλική Πλευρίτου μείωσε τη διαφορά στο ελάχιστο (2-3) δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Κινέζες προηγήθηκαν και πάλι με δύο γκολ (2-4) με τέρμα της Νονγκ στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου.

Η διαφορά έφτασε τα τέσσερα τέρματα (2-6) υπέρ της ομάδας του Χάρη Παυλίδη μετά από γκολ της Ζανγκ και της Γαν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Κίνα διατήρησε τη διαφορά που είχε μέχρι το 4-7 στο φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα, με αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο οκτάλεπτο, μείωσε σε 7-8 με τη Χυδηριώτη. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη προσπέρασε με 7-9 με την Ντενγκ με τη «γαλανόλευκη» να ισοφαρίζει σε 9-9 με γκολ της Ελευθεριάδου και της Ξενάκη.

Η Ελλάδα συνέχισε την αντεπίθεσή της και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 10-9 με τη Χυδηριώτη στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η «γαλανόλευκη» κράτησε το προβάδισμά της παρά την ισοφάριση της Κίνας με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να φτάνει στο 13-11, που ήταν και το τελικό σκορ με την Μυριοκεφαλιτάκη και την Τριχά.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ 13-11

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΑ (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Ζινγκ Γιαν 1, Ξιόνγκ 1, Ζάι 1, Σιούν Βανγκ 2, Ντενγκ 1, Ξουάν Βανγκ, Σίγια Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου.