Συγκλονίζει η φωτογραφία της Έρρικα Πρεζεράκου με το ακρωτηριασμένο της δάχτυλο – Το μήνυμα που έστειλε

Έρρικα Πρεζεράκου

Συγκλονίζει η φωτογραφία της Έρρικα Πρεζεράκου με το ακρωτηριασμένο της δάχτυλο – Το μήνυμα που έστειλε

Sportal newsroom 09:45 - 04.12.2023

H Έρρικα Πρεζεράκου ανήρτησε μια φωτογραφία με το ακρωτηριασμό χέρι της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Κυριακή (03/12) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και η η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου την τίμησε με Με έναν ιδίαιτερα συμβολικό τρόπο. Συγκεκριμένα, η Έρρικα Πρεζεράκου ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της με το ακρωτηριασμένο δάχτυλό της στο δεξί χέρι, μετά το ατύχημα που είχε το 2020 όταν χτυπήθηκε από σκάφος.

«Σήμερα είναι Παγκόσμια μέρα για άτομα με αναπηρία …. Ήθελα τόσα να γράψω .. όμως μέσα μου μόνο αυτό στάθηκε … Συγχωρατε με αν κάνω λάθος … μα η παγκόσμια μέρα δεν αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν η απέκτησαν αναπηρία .. αφορά όλους εμάς που είμαστε πολλές φορές μέσα μας ανάπηροι να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε η να αποδεχτούμε κάθε τι το διαφορετικό .. που κοιτάμε μόνο το έξω και όχι την φλόγα της ψυχής μέσα .. Είναι για όλους εμάς αυτή η μέρα ηλιολουστα μου πλάσματα .. Δεν ξερω αν σας είπα σήμερα ποσό πολύ σας αγαπω», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Έρρικα Πρεζεράκου προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή της αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα της Έρρικας Πρεζεράκου σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου του 2020 ενώ ήταν σε διακοπές στην Κύθνο.

«Ήξερα όταν άκουσα τον ήχο, ότι μπορεί να μην καταφέρω να ζήσω. Την ώρα που έπεσα στο νερό, έκανα κωλοτούμπες οπότε δεν ήξερα που βρίσκομαι. Αν δεν ήταν το χέρι μου πιο ψηλά κ ήταν τα μαλλιά μου, δεν θα μιλούσαμε τώρα. Άκουσα τον ήχο και δεν ήξερα που με είχε χτυπήσει η προπέλα. Την ώρα που βγήκα κι είδα το χέρι μου, είναι αυτό το ένστικτο επιβίωσης που έχουμε όλοι, κι άρχισα να κολυμπώ κι έλεγα το χέρι μου θα το φτιάξουν στο νοσοκομείο και θα είμαι καλά. Αυτό με έσωσε» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Τότε μάλιστα είχε δηλώσει ότι φοβήθηκε πως θα χάσει το χέρι της: «Έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουσα στο ελικόπτερο που έλεγαν θα σου κόψουμε το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο αίμα, που το χέρι κινδύνευε να κοπεί ολόκληρο. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που ζω. Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος ούτε ήρθε καν μαζί μου επάνω. Έλεγε ψέματα κι ήταν σοκαριστικό σε ανθρώπινο κομμάτι».

Tags:
var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }