Αναχώρησε για Μόναχο η Εθνική ομάδα ανδρών

Αναχώρησε για Μόναχο η Εθνική ομάδα ανδρών

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών αναχώρησε για το Μόναχο, όπου θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πτήση προς το όνειρο έκανε η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «πέταξε» το πρωί της Τρίτης (10:30) για το Μόναχο, όπου θα διεξαχθεί ο έκτος όμιλος της διοργάνωσης.

Η ομάδα αποτελείται από τους παρακάτω 19 αθλητές: Παπαντωντόπουλος, Παπαβασίλης, Σάββας, Πασσιάς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Τζηράς (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Κεδέρης, Λιάπης, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζής, Μάλλιος (ΑΕΚ), Θ. Παπάζογλου, Λ. Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Τόσκας (Bianco Monte Δράμα), Παναγιώτου (ΑΣΕ Δούκα), Mπόσκος (Χενίλ- Ισπανία), Μπουκοβίνας (Γκροσβάλσταντ- Μπουντεσλίγκα-2/Γερμανία)

Ομοσπονδιακοί προπονητές: Γιώργος Ζαραβίνας, Γιώργος Μαστορογιάννης και Ηλίας Μάντζος

Την αποστολή συνοδεύουν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Βιολιτζής (αρχηγός αποστολής), Βασίλης Κρανιώτης, Κώστας Μαναβής (ιατρός ομάδας), ο τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Γκι Πετιτζιράρ, η συντονίστρια Εθνικών ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου, οι φυσικοθεραπευτές: Άγγελος Παππάς, Παύλος Καλαβάζης, ο ρεφλεξολόγος: Σπύρος Δημητράκουλας και οι δημοσιογράφοι Ρούλα Στίγκα (Media Manager) και Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας).

«Νιώθω χαρούμενος γιατί μετά από πολλά χρόνια η Εθνική καταφέρνει να προκριθεί σε ένα μεγάλο τουρνουά, το οποίο μάλιστα θα διεξαχθεί στη Μέκκα του χάντμπολ, τη Γερμανία. Ήταν ζητούμενο όλου του ελληνικού χάντμπολ και της Ομοσπονδίας να βρεθεί και πάλι η Εθνική Ανδρών σε μία μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ ότι θα πάμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας χωρίς άγχος και έχοντας τη διάθεση να καταθέσουμε ότι έχουμε. Ο όμιλος μας είναι πολύ ανταγωνιστικός, ενδεχομένως το EURO έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της ποιότητας των ομάδων. Θα αναλύσουμε τους αντιπάλους μας, θα καταθέσουμε τη ψυχή μας και το μυαλό μας μέσα στο γήπεδο και ευχής έργον θα είναι αυτό να συνοδευτεί με κάποιους βαθμούς. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα έχει συνέχεια, εξάλλου μετά το EURO έχουμε τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν το Μάιο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας για τη διοργάνωση.

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, τα φιλικά που δώσαμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας έχουν βοηθήσει σημαντικά. Αυτές τις μέρες πρέπει να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Έχουμε μεγάλη προσμονή για αυτό το EURO. Πρέπει να δείξουμε τον οικογενειακό χαρακτήρα της ομάδας που στις δύσκολες στιγμές μας έχει πάει ένα βήμα παραπάνω. Είμαστε ευλογημένοι πιστεύω θα είναι το κορυφαίο EURO της ιστορίας, έχουν πωληθεί ήδη 1.000.000 εισιτήρια, όλα τα ματς θα είναι στα όρια του Sold Out», σχολίασε με τη σειρά του ο Χάρης Μάλλιος, αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

Οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν από την Cosmote TV.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στον έκτο όμιλο

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

19:00 Πορτογαλία- Ελλάδα

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

21:30 Ελλάδα- Δανία

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

19:00 Τσεχία- Ελλάδα