Ο Καμπάτσο, η Ρεάλ Μαδρίτης και οι... αιώνιοι: Τι ψήφισαν οι GM της Euroleague

Φακούντο Καμπάτσο

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Καμπάτσο, η Ρεάλ Μαδρίτης και οι... αιώνιοι: Τι ψήφισαν οι GM της Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 17:44 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 09.01.2024

Η ετήσια ψηφοφορία των GM των ομάδων που μετέχουν στην Euroleague έλαβε χώρα με το πέρας του πρώτου γύρου, με την Ρεάλ Μαδρίτης να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις, την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν βρίσκονται στις επιλογές για τις ομάδες του Final 4.

Ο πρώτος γύρος της Euroleague ολοκληρώθηκε και οι GM των 18 ομάδων που μετέχουν στη διοργάνωση πήραν μέρος στην επίσημη ψηφοφορία της διοργάνωσης, δίνοντας τα πρώτα... άτυπα βραβεία αυτής.

Από την ψηφοφορία η ομάδα που είχε την τιμητική της ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Τσους Ματέο κέρδισε την προτίμηση των GMs, καθώς αυτοί ψήφισαν τον Φακούντο Καμπάτσο ως MVP της διοργάνωσης σε ποσοστό 55,6%, με τον Μάικ Τζέιμς να έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22,2%.

Ο Αργεντινός πλέι μέικερ έρχεται πρώτος και όσον αφορά τον καλύτερο ηγέτη της διοργάνωσης, με ποσοστό 22,2%, με δεύτερο τον Σέρχιο Γιουλ, που συγκεντρώνει 16,7%. Την ίδια ώρα ο «Φάκου» αναδείχθηκε και πιο θεαματικός παίκτης, με ποσοστό 33,3%, αφήνοντας δεύτερο για ακόμα μια φορά τον Μάικ Τζέιμς, που συγκέντρωσε 27,8%.

Οι πρωτιές για τον Καμπάτσο δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς οι GM τον επέλεξαν ως καλύτερο πασέρ της διοργάνωσης με ποσοστό 61,1%, με δεύτερο τον Μίλος Τεόντοσιτς, που συγκέντρωσε 27,8% των προτιμήσεων.

Ο Καμπάτσο βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τον παίκτη της Euroleague που θα ήθελε να υπογράψει μια ομάδα, έχοντας ποσοστό 16,7%, με πρώτο τον Έντι Ταβάρες, που συγκέντρωσε 38,9%. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο μάλιστα ψηφίστηκε και ως κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης με ποσοστό 33,3%, την ίδια ώρα ου η Ρεάλ Μαδρίτης επιλέχθηκε ως η πιο fun to watch ομάδα της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, Τσίμα Μονέκε και Τορνίκε Σενγκέλια επιλέχθηκαν ως οι παίκτες με την πιο breakout σεζόν, συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό (22,2%), ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ψηφίστηκε ως προπονητής της σεζόν, σε ποσοστό 33,3%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Λούκα Μπάνκι και Τσους Ματέο, με ποσοστό 27,8%.

Όσον αφορά τις ομάδες του Final 4, οι GM επέλεξαν Ρεάλ Μαδρίτης (88,9%), Μονακό (66,7%), Μπαρτσελόνα (66,7%) και Παρτίζαν (44,4%), με τους «αιωνίους» να απουσιάζουν από τις κορυφαίες επιλογές.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές και όλη τη δράση της Τρίτης