Μεγάλη νίκη ο Πανιώνιος, ζορίζει η πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης
i

© Intime

Μεγάλη νίκη ο Πανιώνιος, ζορίζει η πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Sportal newsroom 00:04 - 03.11.2023

Ο Πανιώνιος επιβλήθηκε με 26-25 της Τριέστε στα πέναλτι για την τρίτη αγωνιστική του Euro Cup.

Τη δεύτερη νίκη του στους ομίλους του Euro Cup πέτυχε ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επιβλήθηκε με 26-25 της Τριέστε στα πέναλτι για την τρίτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου.

Η ομάδα του Κώστα Δήμου πήρε έτσι 2 πολύτιμους βαθμούς που τον φέρνουν πιο κοντά στον στόχο της ο οποίος είναι η πρόκριση του στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται στην τρίτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και προηγήθηκε ακόμα και με 3 γκολ, αλλά το 12-9 έγινε 12-11. Στη συνέχεια προηγούταν στο σκορ με ένα γκολ, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του καθώς η Τριέστε πέτυχε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, στέλνοντας το ματς στην διαδικασία των πέναλτι όπου επικράτησε η ελληνική ομάδα.

Οι Ιταλοί έχασαν 2 πέναλτι, με τον Γαλανίδη να αποκρούει ένα από τα δύο χαμένα. Ο Πανιώνιος, ενώ σε όλο το παιχνίδι είχε τερματοφύλακα τον Κωνσταντίνο Λιμαράκη, αλλά στα πέναλτι ξεκίνησε με τον Κωνσταντίνο Γαλανίδη. Κορυφαίοι του Πανιωνίου οι Γούνας και Κοπελιάδης με 7 και 5 γκολ αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε ότι η Τριέστε είναι πρώτη στην Ιταλία με 5 στα 5 και 15 βαθμούς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΤΡΙΕΣΤΕ 26-25 (κ.α. 16-16, πέν. 10-9)

Οκτάλεπτα: 6-5, 3-4, 3-2, 4-5, πέν. 10-9.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 5, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής 2 , Μοσκόφ 4, Μουρίκης, Γούνας 7, Ουκρόπινα 4, Καπετανάκης 1, Γαλανίδης.

ΤΡΙΕΣΤΕ (Ντανιέλε Μπετίνι): Ολίβα, Πόντγκορνικ, Πετρόνιο 2, Μπουλιούμπασιτς 2, Βρίλιτς, Βαλεντίνο 1, Ντάσιτς 6, Μετσαρόμπα 4, Ράτσι 4, Μαρτζιάλι, Μπίνι 3, Μλάσοντοσικ 3, Καρούζο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Oρτίτζα - Πρίμορατς Κότορ 9-14.

Άλλη μία ήττα για τον Απόλλωνα

Την τρίτη ήττα του στους ομίλους του Euro Cup υπέστη ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης «λύγισε» με 10-8 από τη Βάσας στο Σεράφειο κολυμβητήριο.

Η ελληνική ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ από το 1ο οκτάλεπτο του αγώνα και ενώ ισοφάρισε με 7-7 λίγο πριν το τέλος του 3ου, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Έτσι η ουγγρική ομάδα ξέφυγε και πάλι με 2 γκολ, φτάνοντας στη νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης μένει τελευταίος στην βαθμολογία με 0 βαθμούς ενώ χρειάζεται μια υπερπροσπάθεια για να περάσει στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΒΑΣΑΣ 8-10

Οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 4-2, 1-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας 1, Τρούλος, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 2, Τόττης, Σολανάκης, Καβουσανός.

ΒΑΣΑΣ (Σλόμπονταν Νίκιτς): Λεβάι, Ράσοβιτς 2, Ντέντοβιτς 1, Ρατζέλοβιτς 1, Λάκατος, Σέλεϊ-Ράουσερ, Ντάλα, Μπούριαν 5, Ζερινβάρι, Μπάτορι, Μπέντο, Μπατίζι 1, Μίσεϊ.