Ένας Ολυμπιακός που ΔΕΝ τα παρατάει ποτέ

Αϊζάια Κάνααν

i

© Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ένας Ολυμπιακός που ΔΕΝ τα παρατάει ποτέ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:38 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 02.11.2023

Ο Ολυμπιακός έδειξε αντίδραση και μας έκανε να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια, παρά την ήττα στην Πόλη απέναντι στην Φενέρ. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός η αλήθεια είναι πως δεν έμοιαζε σίγουρος πριν το ματς στην Πόλη. Απουσίες, κακή φόρμα παικτών, απογοήτευση από την εικονα στο ντέρμπι και γενικότερα μια περίεργη κατάσταση που ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έπρεπε να διαχειριστούν.

Το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε πως το μυαλό είχε μείνει λίγο στο… ντέρμπι. Κακές αποφάσεις, νευρικότητα και ένας Πιέρ που πλήγωσε ανεπανόρθωτα την ομάδα του Ολυμπιακού με τους 14 πόντους του. Ίσως να ήταν και ευεργετικό για τους Ερυθρόλευκους το ότι ο Αμερικανός δεν έπαιξε μετά, λόγω του τραυματισμού του. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά το ποιος είναι.

Ο Μιλουτίνοφ ήταν συγκινητικός και παρά τους πόντους του, μπήκε μέσα και τα έδωσε όλα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μαζί με τον Μιλουτίνοφ, σε αυτό το διάστημα ήταν θετικότατοι οι Μπραζντέικις, Γκος και Πίτερς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν αντέδρασε, ενώ το εκπληκτικό του τρίτο δεκάλεπτο τον έβαλε ξανά στο ματς.

Στο τέλος ο Παπαγιάννης έδειξε την προσωπικότητά του και δεν φοβήθηκε να πάρει τα σουτ, θέτοντας τις βάσεις για την Φενέρ. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός και πάλι ήταν εκεί, όμως η τελευταία φάση δεν ήταν με το μέρος του. Κάπως έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήρθε υπέρ της ομάδας από την Τουρκία.

Κώστας Παπανικολάου © Intime

Σαφώς η ομάδα του κόουτς Ιτούδη ήταν πολύ καλή, έχτισε πάνω στην διαφορά που πήρε από την αρχή και μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν φάσεις που η βοήθεια που πήρε από τους διαιτητές ήταν λίγο πιο… έντονη από το φυσιολογικό και ο Ολυμπιακός έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται. 

Τα φάουλ που πήραν Ντόρσεϊ και Ουίλμπεκιν στις προσπάθειές τους για τρίποντο ήταν χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Φάουλ υπάρχει σίγουρα και στην τελευταία φάση. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός πρέπει να μην μείνει εκεί και να προχωρήσει. Όπως προχώρησε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και έδειξε αντίδραση στην Πόλη.

Πλέον η επόμενη μέρα έχει επίκεντρο τους τραυματίες. Ο Μιλουτίνοφ θα χρειαστεί ξεκούραση για να περάσει την τενοντίτιδα, ο Σίκμα περιμένουμε να επιστρέψει το επόμενο διάστημα, ενώ ο ΜακΚίσικ θα χρειαστεί λίγες ημέρες ακόμα.

Μόλις ο Μπαρτζώκας καταφέρει να δουλέψει με όλους τους παίκτες του, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορούμε να κρίνουμε το εάν χρειαστεί ενίσχυση ή όχι. Σαφώς κοιτάζει την αγορά η ομάδα του Πειραιά, με παίκτες όπως ο Φιλίπ Πετρούσεφ, εάν φυσικά μείνει ελεύθερος, να μπορεί να βοηθήσει. Πρώτα όμως πρέπει ο Ολυμπιακός να δει τους παίκτες που έχει ήδη και αυτό θα γίνει μόνο όταν οι τραυματίες επιστρέψουν.

Πάντως η αντίδραση είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός. Όπως και η πολύ καλή εμφάνιση των Μιλουτίνοφ, Κάνααν και Πίτερς, με τον Αμερικανό να είναι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Θα ήταν εύκολο να τους πάρει η κατηφόρα μετά το κακό ντέρμπι και το κακό πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως δεν είναι τέτοια ομάδα.

Ελπίζουμε λοιπόν το επόμενο διάστημα, όταν τα ξαναπούμε μέσα από το Sportal, να έχουμε πιο ευχάριστα πράγματα να συζητήσουμε για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζοντας πάντως το πώς δουλεύει ο οργανισμός των Ερυθρόλευκων και ο κόουτς Μπαρτζώκα, τα καλύτερα έρχονται…

ΥΓ. Ο Τόμας Ουόκαπ χρειάζεται ανάσες επειγόντως. Ο έμπειρος γκαρντ του Ολυμπιακού είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης, όμως χρειάζεται αν ξαναβρεί τον εαυτό του, καθώς το προηγούμενο διάστημα κρατούσε μόνος του την θέση του χειριστή.

ΥΓ2. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνει ευκαιρίες ο Λούντζης.

ΥΓ3. Η επίθεση του Ολυμπιακού δεν βγάζει φωτιές το τελευταίο διάστημα. Παρόλα αυτά, από το 10’ και μετά ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και εκεί, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στην συνέχεια.

ΥΓ4. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο μπήκε ο Μπραζντέικις στο παιχνίδι. Θα βρει τον εαυτό του ο Λιθουανός στην συνέχεια και θα βοηθήσει.

ΥΓ5. Μιλουτίνοφ πόσο παλικάρι είσαι ρε φίλε;

Sportal Euroleague Show: «Σκληρή» ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Φενέρ, παράπονα των «ερυθρολεύκων» για τη διαιτησία
SPORTAL ORIGINALS

21:53 - 02.11.2023

Sportal Euroleague Show: «Σκληρή» ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Φενέρ, παράπονα των «ερυθρολεύκων» για τη διαιτησία

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 79-77, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε των Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννη και Ιτούδη, για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, η εκπομπή Sportal Euroleague Show μετέφερε όλο το ρεπορτάζ από την Ulker Sports Arena. Τα αποτελέσματα της ημέρας και τα επίσημα highlights των αγώνων. Παρουσιάζουν Χριστίνα Βραχάλη και Κώστας Σωτηρίου. Καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής, ο Ανδρέας Πιστιόλης.

ΥΓ6. Δεν πιστεύω να χάσατε το Sportal Euroleague Show! Αν την χάσατε (που ελπίζω πως όχι), απολαύστε την παρακάτω…