Οτσάλ: «Ευχαριστώ τις αθλήτριες - Άδικο ότι αποκλειστήκαμε»

Οτσάλ: «Ευχαριστώ τις αθλήτριες - Άδικο ότι αποκλειστήκαμε»

Άδικο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της Εθνικής βόλεϊ γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Γιουνούς Οτσάλ.

Περήφανος για τις αθλήτριές του και την προσπάθεια που κατέλαβαν, αλλά πικραμένος από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Γιουνούς Οτσάλ. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-0 σετ από την Τουρκία, που πρόσφατα κατέκτησε το VNL, στον τελευταίο της αγώνα στον τρίτο όμιλο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Τουρκία ευχαρίστησε τις αθλήτριες για την προσπάθειά τους. Παράλληλα, ο Γιουνούς Οτσάλ χαρακτήρισε άδικο τον αποκλεισμό της Εθνικής.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις αθλήτριες μου γιατί δεν ήταν εύκολο να παίξουμε σ’ ένα τέτοιο τουρνουά με τόσο έντονους ρυθμούς. Κάποιες φορές πνευματικά δεν μπορέσαμε να επανέλθουμε κυρίως πνευματικά σε κάποια ματς. Σήμερα είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου γιατί έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο», είπε αρχικά ο Γιουνούς Οτσάλ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής συμφώνησε με την εκτίμηση ότι το 1ο και το 3ο σετ κόντρα στην Τουρκία ήταν μια μικρογραφία της συνολικής παρουσίας της Εθνικής βόλεϊ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Αυτή είναι η λέξη κλειδί… Από το πρώτο έως το τελευταίο ματς μας κόστισαν κάποιες λεπτομέρειες. Σίγουρα κερδίσαμε πολλές εμπειρίες κι αν αυτά τα κορίτσια παίξουν την επόμενη σεζόν στις ομάδες τους, τότε το επόμενο καλοκαίρι θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο την Εθνική ομάδα», συμπλήρωσε ο Τούρκος προπονητής.

Τέλος στην ερώτηση αν θεωρεί δίκαιο το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν θα συνεχίσει στους 16 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο προπονητής της Εθνικής τόνισε: «Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα αλλά η ζωή κι ο αθλητισμός δεν είναι δίκαιος. Είδατε σε όλα τα παιχνίδια τους διαιτητές να δίνουν ανάποδα σφυρίγματα στους αγώνες μας αλλά δεν θέλω να σταθώ σε εξωαγωνιστικά προβλήματα, να ψάξω δικαιολογίες, Πρέπει να νικάμε και μ’ αυτές τις συνθήκες και έτσι αποκτάς νοοτροπία νικητή».