Ιστορική πρόκριση της Διαμαντή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής, φιναλίστ και οι Νεάνιδες στον αεροβικό χορό
i

© Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής

Ιστορική πρόκριση της Διαμαντή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής, φιναλίστ και οι Νεάνιδες στον αεροβικό χορό

Sportal newsroom 20:17 - 17.11.2023

Η Φαίδρα Διαμαντή έγινε η πρώτη Ελληνίδα φιναλίστ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής.

Ιστορία έγραψε η Φαίδρα Διαμαντή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής στην Αττάλεια, όπου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ατομικού Γυναικών και έγινε η πρώτη Ελληνίδα φιναλίστ στα χρονικά του θεσμού στην κατηγορία των γυναικών. Ραντεβού για τον τελικό έκλεισε, επίσης, η οκταμελής ομάδα των Νεανίδων στον αεροβικό χορό, ολοκληρώνοντας τη διπλή ελληνική επιτυχία της πρεμιέρας.

Στην αυλαία των αγώνων, η Φαίδρα Διαμαντή έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό του Ατομικού Γυναικών και με 19,500 βαθμούς κέρδισε την 7η θέση και μαζί την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (19/11, ώρα 13:45 - 14:15). Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η Σταυρούλα Κεραμίδα, που πήρε την 20ή θέση με 18,200 β..

Παράλληλα, η Φαίδρα Διαμαντή και ο Νίκος Παπαγεωργίου αγωνίστηκαν ως δίδυμο στον προκριματικό του Μικτού Ζευγαριού Ανδρών-Γυναικών, όπου κατέλαβαν τη 10η θέση με 18,650 β..

Την πρόκριση για τον τελικό πανηγύρισε και η ελληνική οκτάδα στο Αεροβικό Χορό Νεανίδων (Αθηνά Ανδαλή, Σταυρούλα Ανδριανοπούλου, Νεφέλη Βούλα, Αριάδνη Γραμμένου, Μαρία-Κρυσταλία Κολιαδήμα, Ανθή Λαζάρου, Μαρία Μανούσου, Μαρία Οικονόμου), με 16,600 β. και την 6η θέση στην κατάταξη, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό της Κυριακής (19/11, ώρα 12:15 - 12:45).

Κοντά σε ανάλογη επιτυχία βρέθηκε και η Πεντάδα Νεανίδων, με τις Ανδαλή / Ανδριανοπούλου / Βούλα / Γραμμένου / Μανούσου να τερματίζουν 11ες με 16,650 β., ενώ στο Τρίο Νεανίδων οι Ανδαλή / Γραμμένου / Κολιαδήμα κατέλαβαν την 20ή θέση με 16,700 β..

Χαμός με τον CEO της Lacoste: Έκανε επίθεση στον Τσιτσιπά και πήρε σκληρές απαντήσεις
ΤΕΝΙΣ

12:35 - 17.11.2023

Χαμός με τον CEO της Lacoste: Έκανε επίθεση στον Τσιτσιπά και πήρε σκληρές απαντήσεις

Ο CEO της γνωστής εταιρείας Lacoste που είναι υπεύθυνη για την ενδυμασία του Τζόκοβιτς, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Στέφανο Τσιτσιπά, εξαιτίας της απόφασης του να εγκαταλείψει το παιχνίδι απέναντι στον Ρούνε, λόγω τραυματισμού. Έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Έλληνα τενίστα αρκετοί συναθλητές του.

Αύριο, Σάββατο (18/11), τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν στους προκριματικούς το Τρίο Γυναικών (Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα), η Πεντάδα Ανδρών-Γυναικών (Νίκος Παπαγεωργίου, Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα), καθώς και η Μαρία Μανούσου στο Ατομικό Νεανίδων.

Tags: