Χαμός με τον CEO της Lacoste: Έκανε επίθεση στον Τσιτσιπά και πήρε σκληρές απαντήσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Χαμός με τον CEO της Lacoste: Έκανε επίθεση στον Τσιτσιπά και πήρε σκληρές απαντήσεις

Ιάσονας Τσίλης 12:35 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 17.11.2023

Ο CEO της γνωστής εταιρείας Lacoste που είναι υπεύθυνη για την ενδυμασία του Τζόκοβιτς, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Στέφανο Τσιτσιπά, εξαιτίας της απόφασης του να εγκαταλείψει το παιχνίδι απέναντι στον Ρούνε, λόγω τραυματισμού. Έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Έλληνα τενίστα αρκετοί συναθλητές του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είχε ενοχλήσεις στον αγκώνα λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το ATP Finals.

Ο ίδιος παρόλα αυτά, δεν τα παράτησε και αγωνίστηκε κανονικά στη διοργάνωση, όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 2-0 σετ απ' τον Γιανίκ Σίνερ. Στην επόμενη αναμέτρηση του κόντρα στον Ρούνε αποσύρθηκε στο τρίτο game του αγώνα και εγκατέλειψε το τουρνουά.

Ο επικεφαλής της εταιρείας LACOSTE, Τιερί Γκιμπέρ, βρήκε «unfair» την αποχώρηση του Στέφανου Τσιτσιπά από το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, το πήγε δια της... πλαγίας οδού, αφού συνεχάρη αρχικά τον Σίνερ για τη νίκη του επί του Ρούνε, η οποία συνέβαλλε στο να προκριθεί και ο πελάτης της εταιρείας, Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του απόψε (σ.σ. Στο ματς με τον Ρούνε). Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους γιατί είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής και ένας αυθεντικός τύπος», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιμπέρ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από αρκετούς συναθλητές και όχι μόνο, του Τσιτσιπά.

«Απ’ όσο ξέρω οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να παίξει. Πίστεψε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς συνέβη κάτι στην αρχή του αγώνα με τον Ρούνε. Ήταν μια άτυχη κατάσταση και για τους δυο μας. Τόσο γι’ αυτόν που είχε κερδίσει το δικαίωμα να παίξει εδώ, αλλά και για μένα που ήθελα να παίξω έναν ακόμη αγώνα», ήταν τα λόγια του Χούμπερτ Χούρκατς.

Θέση στο εν λόγω ζήτημα πήρε και ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος ανέφερε: «Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας… Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι… ανήθικη συμπεριφορά».

Κριτική στον Τιερί Γκιμπέρ άσκησαν επίσης, αρκετοί χρήστες στα social media, καθώς και δημοσιογράφοι.