«Λύγισε» ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φερεντσβάρος στην πρεμιέρα των προημιτελικών του LEN Champions League

Ολυμπιακός

i

© Intime

«Λύγισε» ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φερεντσβάρος στην πρεμιέρα των προημιτελικών του LEN Champions League

Πάνος Κορομηλάς 22:46 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 09.03.2024

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ισχυρή Φερεντσβάρος, ηττήθηκε με 11-9 και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στην προημιτελική φάση του LEN Champions League.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα των προημιτελικών του LEN Champions League, γνωρίζοντας την ήττα στην Ουγγαρία από τη Φερεντσβάρος με 11-9.

Οι ερυθρόλευκοι «πλήρωσαν» το κακό τρίτο οκτάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου δεν κατάφεραν να σκοράρουν και υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Ούγγρων. Κατάφεραν ωστόσο να μειώσουν το εύρος της διαφοράς στα δύο γκολ, γεγονός που ενδέχεται να έχει τη σημασία του σε περίπτωση ισοβαθμίας. Καθοριστικός για τους Ούγγρους ο Στέλιος Αργυρόπουλος που σημείωσε τέσσερα τέρματα, με τέσσερα γκολ ολοκλήρωσε το ματς και ο Ντίνος Γεννηδουνιάς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Στέλιο Αργυρόπουλο, όμως ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα το ματς, χάρη σε δύο τέρματα των Γεννηδουνιά και Βάμος.

Ο Ντι Σόμα ισοφάρισε ξανά και ο Μάντιτς ευστόχησε σε πέναλτι, κάνοντας το 3-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Με την επανέναρξη, οι Πειραιώτες έχασαν σημαντική ευκαιρία να σκοράρουν στον παίκτη παραπάνω και ο Αργυρόπουλος σκόραρε ξανά. Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς ευστόχησε σε πέναλτι μειώνοντας προσωρινά σε 4-3, όμως ο Έλληνας διεθνής παίκτης των Ούγγρων σκόραρε ξανά. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ως τη λήξη του οκταλέπτου, ήταν να μειώσει σε 5-4 με το πρώτο γκολ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.

Μάντιτς και Νάγκι διεύρυναν το προβάδισμα των Μαγιάρων στο τρίτο οκτάλεπτο, σε ένα διάστημα που η ελληνική ομάδα ήταν αναποτελεσματική στην εκτέλεση και δε βρήκε γκολ.

Οι Ούγγροι πήγαν τη διαφορά στα πέντε γκολ (9-4) στο τελευταίο οκτάλεπτο, δείχνοντας πως παίρνουν καθαρό πλεονέκτημα για τη νίκη. Εκεί, ο Ολυμπιακός έβγαλε κάποια αντίδραση, μείωσε σε 9-6, όμως δεν κατάφερε να περιορίσει την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο 11-9, με ένα ακόμη γκολ του Ντίνου Γεννηδουνιά.

Θυμίζουμε, πως στη φάση των προημιτελικών ο Ολυμπιακός εκτός από τη Φερεντσβάρος θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα και την Μπρέσια, σε διαδικασία ομίλου. Νωρίτερα, οι Ισπανοί επιβλήθηκαν των Ιταλών με 12-8 και πήραν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στο γκρουπ. Στη δεύτερη αγωνιστική, η ομάδα του Κόλιανιν θα υποδεχτεί τους Ίβηρες (20/3, 18:00).

Φερεντσβάρος (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς (2), Μόλναρ, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος (4), Ντι Σόμα (1), Φέκετε, Βιγκβάρι (1), Νέμετ, Νάγκι (1), Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ (1).

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Βάμος (1), Γενουδουνιάς (4), Φουντούλης (2), Χαλυβόπουλος, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου (1), Δαμίγος

Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού:

1.Μπαρτσελονέτα 3 (12-8)

2.Φερεντσβάρος 3 (11-9)

3. Ολυμπιακός 0 (9-11)

4.Μπρέσια 0 (8-12)