Ήττα για την ΑΕΚ στην Πολωνία

Ήττα για την ΑΕΚ στην Πολωνία

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:13 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 17.10.2023

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 30-21 από την Γκόρνικ Ζάμπρζε στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου στο EHF European League.

Πρεμιέρα με ήττα έκανε η ΑΕΚ στον δεύτερο όμιλο του EHF European League. Η Ένωση υποτάχθηκε με 30-21 από την Γκόρνικ Ζάμπρζε σε ένα ματς. που θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει περισσότερα. 

Η ΑΕΚ, που προερχόταν από νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, πλήρωσε το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο γηπεδικό ζήτημα. Η Ένωση βρίσκεται περιπλανώμενη στην Αθήνα αφού, παρά τη δέσμευση του Γιάννη Βρούτση, δεν έχει εντοπιστεί το κλειστό που θα μπορέσει να τη φιλοξενήσει μόνιμα.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Μαντάλινιτς στα πρώτα λεπτά του ματς. Η ομάδα της Πολωνίας έκανε σερί 5-0 και πήρε το πάνω χέρι στο ματς με τον Λιάπη να μειώνει σε 5-2 στο 11ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έχασαν στο double score (8-4) με τον Μάουερ. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να μπει και πάλι στον αγώνα με τον Μαντάλινιτς και τον Βύρωνα Παπαδόπουλο αλλά η Γκόρνικ είχε τον έλεγχο του ματς.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 16-10 με τέρματα των Μάουερ, Αρτεμένκο και Μινότσκι. Ο Αραμπατζής και ο Κεδέρης μείωσαν 16-12, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Γκόρνικ έφτασε στο 19-12 με τον Μινότσκι στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Η διαφορά έφτασε τα 11 γκολ (24-13) με τον Κράβτσικ.

Εκεί, ουσιαστικά τελείωσε και το ματς αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις. Για την Ένωση ακολουθεί το ματς με τη Δράμα για το πρωτάθλημα της Handball premier.

Ο Τάρας Μινότσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 8 γκολ. Από πλευράς ΑΕΚ ξεχώρισε επιθετικά Πάτρικ Μαρτίνοβιτς που πέτυχε πέντε τέρματα.

Γκόρνικ Ζάμπρζε – ΑΕΚ 30-21

ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ (Ραφάλ Μπιλίνσκι): Μάουερ 7, Μινότσκι 8, Αρτεμένκο 3, Κάτσζορ 3, Κράβτσικ 4, Μπρζίτουλα 2, Σζίσζκο 1, Μπόγκατς 1, Ντουντκόβσκι 1, Πίντα, Μορκόβσκι, Μπάτσκο, Ιλτσένκο, Βασόβσκι, Λιγκρζέβσκι, Λίλεστραντ.

ΑΕΚ (Ντράγκαν Τζούκιτς): Μαντάλινιτς 4, Λιάπης 4, Παπαδόπουλος 2, Λέμος 2, Κεδέρης 2, Ζάμπιτς 1, Αραμπατζής 1, Κρητικός Μαρτίνοβιτς 5, Γιόνσον, Λιάπης, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου, Σόκολιτς, Μάτσκεβιτς, Άρσιτς.

Διαιτητές: Μιτρέβσκι-Τοντορόβσκι. Δίλεπτες: 4-3.