Ο Βλαχοδήμος στο Sportal: «Η ομάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά - Αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάμε στη Γερμανία»

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

© Intime

Ο Βλαχοδήμος στο Sportal: «Η ομάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά - Αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάμε στη Γερμανία»

Γιώργος Σακελλαρίου 09:07 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 17.10.2023

Μετά την ήττα από την Ολλανδία (0-1), ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε στο Sportal για την αποθέωση που γνώρισε στην Opap Arena, αλλά και για την επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκανε τα πάντα, ωστόσο η Ελλάδα γνώρισε μία πικρή ήττα.

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ υποδέχτηκε την Ολλανδία στην κατάμεστη Opap Arena, σε ένα ματς που είχε πάρει τη μορφή ενός «τελικού». Μπορεί το εμπόδιο των Οράνιε να ήταν αρκετά δύσκολο, ωστόσο οι «Γαλανόλευκοι» παρουσιάστηκαν αξιοπρεπέστατοι και πάλεψαν μέχρι το τέλος να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ στις καθυστερήσεις έκρινε το ματς (0-1) κι έκανε την Ολλανδία το απόλυτο «αφεντικό» για τη δεύτερη θέση στον όμιλο. 

Μετά τη λήξη του ματς, ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική Ελλάδας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, μίλησε στο Sportal και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας. Επίσης, ο έμπειρος τερματοφύλακας στάθηκε στην σπουδαία απόκρουση του πέναλτι, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το δικό του σχόλιο και για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βλαχοδήμος στο Sportal:

«Παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα γι΄ αυτό κι όλοι μαζί δώσαμε το 100%. Στο τέλος χάσαμε αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στα παιδιά».

Για την αποθέωση: «Νιώθω περήφανος. Ήταν μία πολύ ωραία στιγμή και πιστεύω το να φωνάζει το όνομά σου ένα ολόκληρο γήπεδο σε ένα εθνικό ματς, είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί».

Για την επόμενη μέρα: «Πλέον πιστεύω ότι κοιτάμε το ματς με τη Γαλλία. Θα είναι μία μία πολύ ωραία αναμέτρηση. Στόχος μας είναι να είμαστε σε κάθε ματς καλύτεροι και να πάμε στο Euro. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα το ενδεχόμενο των play offs του Μαρτίου και τη δεύτερη ευκαιρία διότι ήμασταν συγκεντρωμένοι στο ματς με την Ολλανδία και θέλαμε να τα καταφέρουμε από σήμερα. 

Δώσαμε βάση σε αυτά τα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Ιρλανδία και Ολλανδία και δεν κοιτάξαμε παραπέρα. Όλοι μας ξέρουμε ότι έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία τον ερχόμενο Μάρτιο και θα το κυνηγήσουμε».

Σε ότι αφορά το πρώτο πέναλτι: «Αρχικά θέλω να πω πως με βοήθησε ο Φάνης Κατεργιαννάκης. Πιστεύω το πέναλτι είναι κάτι ψυχολογικό. ήταν πιο πολύ και το feeling, ωστόσο στο δεύτερο πέναλτι δεν κατάφερα να πέσω σωστά».

Το πάλεψε και τώρα Nations League: Η βαθμολογία στον όμιλο μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία
EURO

23:47 - 16.10.2023

Το πάλεψε και τώρα Nations League: Η βαθμολογία στον όμιλο μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία

Η Ελλάδα το πάλεψε, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Ολλανδία (0-1) χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ. Πλέον η βαθμολογία στον όμιλο την οδηγεί στην εναλλακτική του Nations League, αφού το όνειρο για απευθείας πρόκριση χάθηκε.

Για το «πρέπει» που υπάρχει στα ματς του Μαρτίου: «Πιστεύω ότι μπορούμε. Το αποδείξαμε και στο προηγούμενο ματς με την Ιρλανδία, ένα δύσκολο ματς το οποίο κερδίσαμε σε μία καλή έδρα. Αν εξαιρέσεις το ματς στο Αϊντχόφεν κόντρα στην Ολλανδία, παρουσιαστήκαμε αξιοπρεπέστατοι και με καλές εμφανίσεις. Η ομάδα δείχνει να έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, πιστεύουμε όλοι μας στον εαυτό μας και θα κάνουμε τα πάντα. Για μένα θα ήταν διπλή χαρά να παίξω το πρώτο μου Euro στη χώρα που μεγάλωσα».