Άγγιξε το μετάλλιο η Μεσίρη στο Σομπατέλι

Αθανασία Μεσίρη

i

© Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

Άγγιξε το μετάλλιο η Μεσίρη στο Σομπατέλι

Σπουδαία εμφάνιση έκανε η Αθανασία Μεσίρη στον τελικό του άλματος στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι.

Στις λεπτομέρειες έχασε το μετάλλιο η Αθανασία Μεσίρη στο άλμα γυναικών, στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε σπουδαία εμφάνιση και κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση.

Η 15χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε μέσο όρο 12,966 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφού είχε 12,933 β. στο πρώτο της άλμα και 13,000 β. στο δεύτερο. Ωστόσο, έμεινε εκτός μεταλλίων, αφού υστέρησε στην ισοβαθμία με την Ινδή Πρανάτι Ναγιάκ, η οποία κατέκτησε την 3η θέση έχοντας επίσης μέσο όρο 12,966 β., πίσω από την Ουγγαρέζα Γκρέτα Μάγερ (13,149 β.) και την Τσέχα Άλις Βλκόβα (12,999 β.).

Το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, που αποτελεί για τους Έλληνες πρωταθλητές πρόβα τζενεράλε ενόψει Αμβέρσας, κλείνει την Κυριακή (10/09) με το δεύτερο σκέλος των τελικών, που περιλαμβάνει άλλες τρεις «γαλανόλευκες» συμμετοχές, από την Αθανασία Μεσίρη στο έδαφος γυναικών και από τον Νίκο Ηλιόπουλο στο δίζυγο και στο μονόζυγο των ανδρών.

Αποσύρθηκε από τον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απέσυρε τη συμμετοχή του από τον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πήρε στον προκριματικό του αγωνίσματος την υψηλότερη βαθμολογία, ωστόσο αποφάσισε να μην ρισκάρει αγωνιζόμενος στον τελικό.

«Η χθεσινή μου απόδοση στον προκριματικό του Σομπατέλι ήταν ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην βαθμολογία.

Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ πριν το κρίσιμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρόκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε 2 εβδομάδες.

Θα αποσύρω την συμμετοχή από έναν ομολογουμένως εύκολο τελικό καθώς δεν θέλω να ρισκάρω και να πιέσω το σώμα μου σε δυο συνεχόμενες μέρες αγώνα.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:22 - 09.09.2023

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Η Σερβία έγραψε ιστορία, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξηγεί στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή προσπάθεια για την ομάδα του.

Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες που θρηνούν, στις ατέλειωτες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα και στους ανθρώπους που μένουν πίσω και πρέπει να ξεκινήσουν τις ζωές τους από την αρχή.

Καλό κουράγιο, εύχομαι γρήγορα να βρείτε δύναμη και να χαμογελάσετε ξανά», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Tags: