Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Φιλιπ Πετρούσεφ

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Χρήστος Τσάλτας 15:22 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 26.09.2023

Η Σερβία έγραψε ιστορία, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξηγεί στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή προσπάθεια για την ομάδα του.

Αποστολή στη Μανιλα

Η επιστροφή της Σερβίας στην ελίτ είναι γεγονός. Παρά τις απουσίες και τα σκαμπανεβάσματα στην προετοιμασία, αλλά και το σοκ με τον Μπόρισα Σίμανιτς, που έχασε το ένα νεφρό του, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς βρήκε τρόο να σταθεί όρθια και να γράψει ιστορία.

Το απιχνίδι με τον Καναδά ήταν ένα masterclass από πλευράς Πέσιτς, με τους παίκτες του να εκτελούν το πλάνο στην εντέλεια, φτάνοντας στη νίκη.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Φίλιπ Πετρούσεφ, που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει λύσεις στην ομάδα του.

Ο νεαρός σέντερ, που τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ερς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για όσα βιώνει στη Μανίλα με την εθνική ομάδα. Με την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυέλλου να είναι το αποκορύφωμα.

Για την ώρα, τουλάχιστον. «Σημαίνει τα πάντα. Είναι μετάλλιο για τη χώρα μετά από πολύ καιρό. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα», εξήγησε στο Sportal λίγο πριν αναφερθεί σε όσους δεν πίστεψαν στην εθνική ομάδα της Σερβίας στο ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Φρόντισε μάλιστα να δώσει... πληρωμένη απάντηση. «Κανείς δεν το πίστευε, αλλά δεν μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Διασκαεδάζουμε ο ένας με τον άλλο, έχουμε πολύ καλή χημεία, πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Όταν έχεις καλούς παίκτες και χημεία τα πάντα μπορούν να γίνουν. Είμαστε εδώ και έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι».

Σε αυτό το τουρνουά η Σερβία έδειξε πως έχει χαρακτήρα να σταθεί σαν μεγάλη ομάδα. Εμβαθύνοντας στο στοιχείο που κάνει το γκρουπ ξεχωριστό, τόνισε πως «όλοι είναι ανιδιοτελείς. Χαιρόμαστε με τη χαρά του άλλου, μένουμε ενωμένοι και κάνουμε τη δουλειά μας σαν ομάδα».

Ως ένας εκ των νεαρών του ρόστερ μαθαίνει πολλά δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Οι δυο τους είναι η ηγέτες της εθνικής ομάδας και δίνουν το παράδειγμα σε όλους. «Είναι σπουδαίοι ηγέτες που μαθαίνεις πολλά δίπλα τους. Είναι σπουδαίοι ηγέτες. Ο Μπόγκι δημιουργεί για την ομάδα και παίζουμε μέσω αυτού, παίρνουμε τις πάσες του και οσα δίνει στο παρκέ σε εμάς».

Πλέον τόσο ο Πετρούσεφ, οσο και η Σερβία έχουν μπροστά τους μια πολύ μεγάλη πρόκληση, τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανία. Είναι το τελευταίο βήμα για το χρυσό μετάλλιο. Και κανείς δεν μορεί να τους ξεγράψει πια.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.