Το «τρελό» καλοκαίρι του Νίκολα Γιόβιτς: Τελικοί ΝΒΑ, μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο βάθος... Λίλαρντ

Νικολα Γιόβιτς

Το «τρελό» καλοκαίρι του Νίκολα Γιόβιτς: Τελικοί ΝΒΑ, μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο βάθος... Λίλαρντ

Χρήστος Τσάλτας 09:30 - 09.09.2023

Μέσα σε ελάχιστους μήνες ο Νίκολα Γιόβιτς ζει όσα παλεύουν αρκετοί παίκτες να βιώσουν σε όλη την καριέρα τους. Ο Σέρβος γκαρντ έπειτα από την πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ έχει το πι... καυτό καλοκαίρι απ' όλους.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι Μαϊάμι Χιτ τον επέλεξαν στο NBA Draft του 2022, δίνοντάς του την ευκαιρία να μπει στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Ο Νίκολα Γιόβιτς «άρπαξε» την ευκαιρία από τα μαλλιά και δεν σκέφτηκε στιγμή να κάνει πίσω.

Στην πρώτη του σεζόν είχε να περάσει από τον περίφημο rookie wall, κάτι που συνηθίζουν σχεδόν όλοι οι ρούκι του ΝΒΑ, όμως κατάφερε να ανταποκριθεί και να δείξει πως το μέλλον του ανήκει. Στην πρώτη του σεζόν μάλιστα πήρε λεπτά συμμετοχής σε τελικούς ΝΒΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί με ητν πλειοψηφία των παικτών που βρίσκονται στη λίγκα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως από τους 12 παίκτες της Team USA, μόλις 3 έχουν παρουσία σε NBA Finals, οι Μπόμπι Πόρτις, Κάμερον Τζόνσον και Μάικαλ Μπρίντζες.

Για τον Γιόβιτς το καλοκαίρι είναι «καυτό» όμως, διότι μετά τις υποχρεώσεις του με τους Μαϊάμι Χιτ ήρθε το κάλεσμα της εθνικής ομάδας της Σερβίας. Και με αυτή έγραψε χρυσή σελιδα, καθώς προκρίηκε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέσα σε λιγότερους από 3 μήνες ο Γιόβιτς έπαιξε τελικούς ΝΒΑ και θα παίξει και τελικό Παγοσμίου Κυπέλλου, διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και περήφανος γι αυτό. Είναι κάτι που ως Σέρβος το ονειρευόμουν πάντα και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Είναι μοναδική στιγμή και αναμφίβολα δεν την λαμβάνω σαν δεδομένη», ήταν τα λόγια του Σέρβου γκαρντ στο Sportal, μιλώντας για την επιτυχία αυτή.

Την ίδια ώρα που το όνομά του παραμένει σταθερά στην κουβέντα για το πιθανό trade που θα στείλει τον Ντάμιαν Λίλαρντ στους Μαϊάμι Χιτ, εκείνος φροντίζει να αποδεικνύει πως η πίστη και η θέληση που έχει τον οδηγούν να γίνεται καλύτερος σε όλα τα επίπεδα.

«Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Εμείς δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και το δείξαμε. Θα συνεχίσουμε έτσι. Εγώ δεν σταματάω να πιστεύω σε αυτή την ομάδα», μας είπε λίγο πριν επιβιβαστεί στο λεωφορείο της ομάδας.

Ο Γιόβιτς άλλωστε έχει έναν στόχο στην καριέρα του: να πετύχει. Και ήδη, έπειτα από την πρώτη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ έχει πολλές δυνατές και έντονες στιγμές να κρατήσει που μόνο καλύτερο παίκτη μπορούν να τον κάνουν. Τόσο με την εθνική ομάδα της χώρας του, όσο και στο ΝΒΑ.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.