Αναστόπουλος: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε έξω τους Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Φορτούνη και Βαγιαννίδη»

Νίκος Αναστόπουλος

i

© Intime

Αναστόπουλος: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε έξω τους Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Φορτούνη και Βαγιαννίδη»

Μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία (3-0), ο Νίκος Αναστόπουλος σχολίασε με καυστικό τρόπο τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογέτ.

Η Ελλάδα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στην Ολλανδία και γνώρισε εύκολα την ήττα με 3-0. Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ δεν κατάφερε να δείξει σημάδια αντίδρασης σε κανένα από τα τρία τέρματα που σημειώθηκαν, με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. 

Με αφορμή τις κλήσεις του Ουρουγουανού τεχνικού για τα ματς με Ολλανδία και Γιβραλτάρ, οι οποίες σήκωσαν... θύελλα αντιδράσεων, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Ο έμπειρος τεχνικός μεταξύ άλλων στάθηκε στις απουσίες των Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Φορτούνη και Βαγιαννίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για την εικόνα της Εθνικής: «Μας απογοήτευσε η εμφάνιση. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε έξω τους Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Φορτούνη και Βαγιαννίδη. Στην Ελλάδα καλούνται οι πιο φορμαρισμένοι όχι όσοι δεν παίζουν στις ομάδες τους. Αν δεν έπεφτε ο ρυθμός των Ολλανδών, το σκορ θα ήταν πιο βαρύ. Το καλό είναι ότι έχουν δυο καλούς τερματοφύλακες, τον Βλαχοδήμο και τον Πασχαλάκη, που μας δίνουν σιγουριά».

Για Κωνσταντέλια: «Σε ένα παιδί που ξεκινά τώρα δεν μπορείς να είσαι αυστηρός. Οφείλει ο προπονητής να του εξηγήσει και να τον βάλει στο σωστό δρόμο. Μπορεί να έκανε παράπτωμα αλλά αναρωτιέμαι ήταν τόσο σοβαρό για να μείνει εκτός ομάδας; Δεν εχει λογική αυτό. Είναι καλός παίκτης και αντέχει την πίεση».

Για Φορτούνη: «Η αφορμή ήταν ότι δεν κλήθηκε ενώ ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν κάτι αναμενόμενο. Ο Φορτούνης φορμαρίζεται και είναι από τους καλύτερους του Ολυμπιακού φέτος. Όταν έχει την καλή απόδοση και δεν τον καλεί στην Εθνική, ο παίκτης είναι φυσικό να αισθάνεται πικρία και αποφάσισε να φύγει. Αυτό τον δεν ταιριάζει στο πλάνο μου, δεν υπάρχει».

Για τις κλήσεις: «Κανείς δεν ξέρει πως λειτουργεί. Ο Βαγιαννίδης; Ο Δουβίκας; Πού είναι; Υποτίθεται στην Εθνική καλούνται οι πιο φορμαρισμένοι και αυτό είναι η πολυτέλεια του προπονητή της Εθνικής. Τον εκάστοτε προπονητή τον κρατά το αποτέλεσμα. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, ο στόχος είναι ο προπονητής. Όλοι οι Έλληνες ρωτάνε γιατί ο Κωνσταντέλιας, που είναι ένα νέο παιδί και μπορούμε να τον δείξουμε, όπως και ο Φορτούνης, που έφυγε από την Εθνική και κακώς για εμένα, δεν κλήθηκαν; Όπως και ο Δουβίκας και ο Βαγιαννίδης. Ό,τι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε είναι ο Κωνσταντέλιας και ο Φορτούνης».