Στις 16 Δεκεμβρίου το ΑΕΚ - Ολυμπιακός για τη Handball premier
i

© Intime

Στις 16 Δεκεμβρίου το ΑΕΚ - Ολυμπιακός για τη Handball premier

Sportal newsroom 18:41 - 09.11.2023

Για μέσα στον Δεκέμβριο ορίστηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική της Handball premier.

Στις 16 Δεκεμβρίου θα δίνει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική της Handball premier. Ο αγώνας επρόκειτο να γίνει στις 4 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε μετά το θέμα που προέκυψε με την αίθουσα «Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην έδρα της και η ΟΧΕ όρισε το ματς που είχε αναβληθεί. Ο αγώνας των δύο ομάδων για το Κύπελλο θα γίνει τον Ιανουάριο του 2024.

«AEK- Ολυμπιακός (Handball Premier)

Ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier ΑΕΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ ορίζεται για το Σάββατο 16/12/2023.

Οι υποχρεώσεις των δύο ομάδων τόσο στη Handball Premier, όσο και στην Ευρώπη (η ΑΕΚ αγωνίζεται Τρίτη στο European League και ο Ολυμπιακός Τετάρτη για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων), αλλά και επιπροσθέτως η διακοπή για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, έχουν καταστήσει αδύνατο τον ορισμό του αγώνα σε οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη ημερομηνία.

Ολυμπιακός- ΑΕΚ (Κύπελλο Aνδρών)

Συνδυαστικά και για την προφύλαξη των αθλητών που επανδρώνουν το Εθνικό μας συγκρότημα, ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2024 αποφασίστηκε η μετάθεση του αγώνα Κυπέλλου για τον 3ο γύρο από Τετάρτη 13/12/2023 για την Τετάρτη 31/1/2024, αφού αυτός δεν επηρεάζει τρίτο σωματείο, ούτε καθορίζει την εξέλιξη της διοργάνωσης.

ΑΕΚ- Αναγέννηση Άρτας (Α1 Γυναικών)

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών ΑΕΚ- Αναγέννηση Άρτας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9/12/2023.

Αν και τα σωματεία έχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα (9η αγωνιστική) ο αγώνας ορίστηκε επιπρόσθετα ως η καλύτερη επιλογή, λόγω του ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται ως γηπεδούχος και η Αναγέννηση ως φιλοξενούμενη στην Αθήνα (οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν Κυριακή 10/12/2023) προκειμένου να μην υπάρχει επιβάρυνση και στην μετακίνηση του φιλοξενούμενου σωματείου καθημερινή-εργάσιμη ημέρα.

ΑΕ Χαλανδρίου- ΑΕΠ Ακαδημία Πάτρας (Α2 Ανδρών)

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών/1ος όμιλος ΑΕ Χαλανδρίου – ΑΕΠ Ακαδημία Πάτρας ορίζεται για την Τετάρτη 20/12/2023. Λόγω της διεξαγωγής ακόμα του 1ου γύρου του πρωταθλήματος και των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο σωματείων (εντός- εκτός και συνεχόμενα Σαββατοκύριακα χωρίς διακοπή) δεν αφήνουν περιθώριο για τον ορισμό του αγώνα σε πρότερη ημερομηνία

ΕΑΧ Χανιά- ΑΣ Άνοιξη Διονύσου (Α2 Γυναικών)

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών /1ος όμιλος ΕΑΧ Χανιά – ΑΣ Άνοιξη Διονύσου ορίζεται το Σάββατο 9/12/2023 ως το 1ο Σαββατοκύριακο χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα στην Α2 Γυναικών.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, η ΔΕΠ/ΟΧΕ όρισε τους αγώνες -όπως ενεργεί πάντα- με βάση τον Κανονισμό Αγώνων και τους όρους αυτού, την αξιοπιστία των διοργανώσεων, την ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες, αλλά και τη διευκόλυνση τους, όπου αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Επιπλέον οι ορισμοί πραγματοποιήθηκαν γνωρίζοντας αρχικά τη δυσμενή θέση στην οποία βρέθηκαν ξαφνικά και χωρίς δική τους υπαιτιότητα τα σωματεία που χρησιμοποιούσαν την αίθουσα "Γ. Κασσιμάτης" του ΟΑΚΑ, όχι μόνο ως έδρα αγώνων, αλλά και ως χώρος προπονήσεων και μη παραβλέποντας όμως τις συνθήκες για τα φιλοξενούμενα σωματεία.

Οφείλουμε να αναφέρουμε, ότι, όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία των αγώνων αυτών συνεργάστηκαν με κατανόηση και προθυμία», αναφέρει η ΟΧΕ για τους αναβληθέντες αγώνες.