H AEK κερδίζει αγώνες, αλλά «κερδίζει» και παίκτες

Ο Ζοάν Πλάθα και οι παίκτες της ΑΕΚ

H AEK κερδίζει αγώνες, αλλά «κερδίζει» και παίκτες

Χρήστος Τσάλτας 13:31 - 09.11.2023

Στη Netto Arena η ΑΕΚ Betsson έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου στο BCL, όμως η αναμέτρηση στην Πολωνία είχε σημασία και για έναν ακόμα λόγο.

Η ΑΕΚ Betsson ταξίδεψε στην Πολωνία, για το παιχνίδι κόντρα στην Κινγκ Στσέτσιν με στόχο τη νίκη, σε μια must win αναμέτρηση. Η ήττα άλλωστε θα έβαζε μπελάδες για τη συνέχεια και θα περιέπλεκε αρκετά τα πράγματα. Οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα φρόντισαν να κάνουν τη δουλειά και να φτάσουν στη νίκη.

Το τελικό 86-77 μέσα στη Netto Arena έφερε την Ένωση στο 3-0 και ακόμα πιο κοντά στον πρώτο -χρονικά- στόχο της που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL ως πρώτη. Έτσι, θα αποφύγει το Play In και δεν θα βάλει επιπλέον μπελάδες. Κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Το βήμα αυτό έγινε με τους παίκτες της Ένωσης να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση από τους 40 πόντους του πρώτου μέρους πήγε στους 46 στο δεύτερο, «διαβάζοντας» σωστά το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Το γεγονός άλλωστε πως χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ κατάφερε να πετύχει 86 πόντους, αν μη τι άλλο δείχνει μια ομάδα προικισμένη επιθετικά και ικανή να σκοράρει πολύ σε κάθε συνθήκη.

Από την αναμέτρηση στην Πολωνία ξεχώρισε η παρουσία των Ραντλ, Τίλμαν, ΜακΡέι, αλλά και του Μπεν ΜάκΛεμορ, όμως για την ΑΕΚ Betsson ένας ακόμα παίκτης έκανε step up, δείχνοντας πως δεν έρχονται μόνο νίκες μέσα στο παρκέ, αλλά η ομάδα «κερδίζει» παίκτες σταθερά.

Ο Ζώης Καράμπελας ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και ήταν από τους καταλυτικούς παίκτες της Ένωσης στην Πολωνία. Οι αριθμοί του μπορεί να μην θαμπώνουν (5 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), αλλά η συνεισφορά και η ενέργειά του σε μικρά κομμάτια του παιχνιδιού έκαναν τη διαφορά. Ο Καράμπελας άλλωστε είναι παίκτης που έχει την ικανότητα να πιέζει τον αντίπαλο επιθετικό και να τον βγάζει από τον ρυθμό του

Τη φετινή σεζόν άλλωστε η Ένωση θέλει να δώσει χώρο και χρόνο σε κάθε παίκτη. Ο Πλάθα είναι προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του, κάτι που έχει αποδείξει από το ξεκίνημα της σεζόν. Και θέλει με τη σειρά του οι παίκτες του να βάζουν στο παρκέ όσα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, άλλωστε, ο Πλάθα και οι συνεργάτες του έχουν «φορτώσει» με πληροφορίες τους παίκτες για τα «θέλω» του Ισπανού κόουτς. Αυτό έγινε με κατ' ιδίαν συναντήσεις με κάθε παίκτη, μια διαδικασία που ήθελε πολύ ο Ισπανός προπονητής. Κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του και τι περιμένει ο προπονητής από εκείνον. Και ο Καράμπελας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, κάνοντας σημαντικό step up σε αυτό το κομμάτι της σεζόν.

Όπως step up έχει κάνει και ο Γιάννης Κουζέλογλου, που δίνει σταθερά λύσεις στην ΑΕΚ Betsson στα τελευταία παιχνίδια. Έτσι, πέραν των νικών στις αναμετρήσεις εντός παρκέ, η Ένωση έχει την δυνατότητα να «κερδίζει» και παίκτες μέσα από αυτή τη διαδικασία.