Ο τραυματισμός «λύγισε» τη Στεφανίδη - Εκτός τελικού η Ελληνίδα αθλήτρια
i

© Intime

Ο τραυματισμός «λύγισε» τη Στεφανίδη - Εκτός τελικού η Ελληνίδα αθλήτρια

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:11 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 21.08.2023

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που τραυματίστηκε στην προθέρμανση, είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στον προκριματικό του επί κοντώ στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Ένας τραυματισμός νίκησε την Κατερίνα Στεφανίδη. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά την προθέρμανση πριν τον προκριματικό του επί κοντώ.

Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια «έσφιξε τα δόντια» και κατέβηκε στον αγώνα. Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να αφήσει τα 4,20 μέτρα και τα 4,35 μέτρα και να μπει στον προκριματικό από τα 4,50 μέτρα προκριμένου να κάνει όσο δυνατόν λιγότερα άλματα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στο συγκεκριμένο ύφος και έμεινε εκτός τελικού στο αγώνισμα. Μετά το τέλος της τελευταίας της προσπάθειας έφυγε σχεδόν κουτσαίνοντας αφού ήταν ολοφάνερο ότι πονούσε πολύ.

Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο του Λονδίνου το 2017 και το χάλκινο στη διοργάνωση της Ντόχα το 2019. Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη πριν από λίγο καιρό.

«Ο βασικός μου στόχος είναι να κάνω φετινό ρεκόρ, να κάνω το καλύτερο δυνατό. Είναι χαμηλό το στάνταρ μου, καθώς φέτος έχω κάνει 4,62 μέτρα. Θέλω στον αγώνα να συνεχίσω να πηδάω μέχρι να ελπίζω πως δεν έχουν μείνει πολλές αθλήτριες. Το σημαντικό για εμένα είναι να μπω και να κάνω αυτό που κάνω εδώ και καιρό στην προπόνηση.

Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι αρκετά ανεβασμένο σε σχέση με το βάθος του. Υπάρχουν τουλάχιστον οχτώ κοπέλες που θα μπορούσαν να κάνουν 4,80 μ. και να κερδίσουν μετάλλιο.

Αν μου βγει αυτό που βλέπω στην προπόνηση ναι θα μπορούσα να ανέβω στο βάθρο, ωστόσο δεν πάω με αυτή τη σκέψη, πάω με στόχο να κάνω το καλύτερο δυνατό», είχε δηλώσει η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την αναχώρησή της για τη Βουδαπέστη.

Εκτός τελικού και η Πόλακ

Η Ελένη Πόλακ έμεινε εκτός τελικού στο επί κοντώ γυναικών στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ. Η Πόλακ πέρασε με την πρώτη τα 4,20 που ήταν και το αρχικό ύψος. 

Στη συνέχεια, η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη πέρασε με τη δεύτερα τα 4,35 μέτρα. Ωστόσο, είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,50 μέτρα και ολοκλήρωσε τον αγώνα της. Σημειώνεται ότι το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι τα 4,65 μέτρα.