Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στα ημιτελικά Κυπέλλου

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στα ημιτελικά Κυπέλλου

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:10 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 16.02.2024

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο παιχνίδι των ημιτελικών του Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών.

Ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση των ημιτελικών του Final - 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ματς της διοργάνωσης που θα γίνει στο Λουτράκι.

Η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στο Final-4 μετά τη νίκη της κόντρα στη Θέτιδα με 3-2 σετ. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε τελική φάση Κυπέλλου μετά το 2019 και τη διοργάνωση των Σερρών όπου είναι κατακτήσει το τρόπαιο.

Το τριφύλλι προκρίθηκε στο Final - 4 μετά τη νίκη του με 3-1 σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν φιναλίστ πέρσι (έχασε το τρόπαιο από την ΑΕΚ) και το 2022 κατέκτησε την κούπα στο Final-4 που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν αναμετρηθεί δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα. Το τριφύλλι επικράτησε με 3-2 σετ στο ντέρμπι που έγινε στην έδρα και η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 3-0 σετ στο κλειστό του Ρέντη πριν από λίγες ημέρες.

Στον άλλον ημιτελικό, η ΑΕΚ θα παίξει με τον Άρη. Η Ένωση προκρίθηκε με 3-1 σετ κόντρα στους Πρωταθλητές Πεύκων και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη με 3-2 σετ κόντρα στον ΑΟ Θήρας σε νοκ άουτ προημιτελικό. 

Το Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών θα διεξαχθεί στο Λουτράκι το διάστημα 8-10 Μαρτίου.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:

Ολυμπιακός ΣΦΠ-Παναθηναϊκός ΑΟ

ΑΣ Άρης-ΑΕΚ.

Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του Final 4 και η σειρά των ημιτελικών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΟΠΕ μετά από συνεννόηση με την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες.