Βγαίνουν οι ομάδες του Final 4 του Κυπέλλου ανδρών
i

© Intime

Βγαίνουν οι ομάδες του Final 4 του Κυπέλλου ανδρών

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η προημιτελική φάση του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών.

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η προημιτελική φάση του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για το Final 4 μετά τη νίκη του με 32-26 κόντρα στον Ιωνικό.

Στο ΔΑΚ Κιλκίς, η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Δούκα σε νοκ άουτ αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών. Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες έρχεται λίγες ημέρες μετά τον αγώνα που έδωσαν για το πρωτάθλημα της Handball premier.

Ο ΓΑΣ Κιλκίς νίκησε 28-27 την ομάδα των εκπαιδευτηρίων, σε μία από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Μακεδονίας θέλει με τη δύναμη της έδρας και με το ηθικό στα ύψη, μία ακόμη νίκη που θα τη φέρει στο Final 4. Ο Δούκας, από την άλλη, που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου θέλει να ανακάμψει αγωνιστικά.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση της Δράμας με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών. Η τοπική ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη νίκησε 29-26 την Ένωση πριν λίγες ημέρες για τη Handball premier και ο αγώνας έχει αποκτήσει νέα δεδομένα.

Mε αυτοπεποίθηση, ξεκάθαρο ενθουσιασμό και τη δύναμη της έδρας τους οι γηπεδούχοι θέλουν να επαναλάβουν ένα ακόμα άθλο και να προκριθούν στο Final 4, έχοντας μεγάλο κίνητρο και μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο, αφού ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δεν θα βρίσκονται στην τελική φάση.

Από την άλλη πλευρά η πληγωμένη ΑΕΚ είναι σίγουρα επικίνδυνη και έχει πεισμώσει από την ήττα- σοκ της Κυριακής. Για την Ένωση -που παραμένει φυσικά το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης- το παιχνίδι είναι δίχως αύριο, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είναι παταγώδης αποτυχία και θα επιφέρει σοβαρούς κλυδωνισμούς για τη συνέχεια της σεζόν που θα είναι εξίσου δύσκολη, αφού δεδομένα πια θα έχει μειονέκτημα έδρας στη μάχη του τίτλου.

Άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι στα Βριλήσσια με την τοπική ομάδα που είναι πρωτοπόρος στην Α2 Ανδρών και αήττητη στη σεζόν με 16 νίκες και 1 ισοπαλία (με χαμένο πέναλτι σε νεκρό χρόνο) να υποδέχεται τον ουραγό της Handball Premier Πανελλήνιο που έχει στη σεζόν 2 νίκες (μία στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο) και 15 ήττες.

Το κίνητρο είναι μεγάλο και για τις δύο ομάδες αφού οι γηπεδούχοι θέλουν να φτάσουν σε ένα ιστορικό για αυτούς Final-4, ούσα η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που θα προέρχεται από την Α2 Ανδρών και θα αγωνιστεί στην τελική φάση μετά τη ΧΑΝΘ το 2017, ενώ οι «Ολυμπιονίκες» θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους και να κλείσουν τη σεζόν με γλυκό τρόπο και μια άκρως τιμητική παρουσία στο Final-4.

Πάντως άξιο αναφοράς είναι ότι ο νέος τεχνικός του Πανελληνίου Θόδωρος Γκίνης έχει συνδέσει το όνομα του με τα Βριλήσσια, έχοντας καθίσει 8 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, την πρώτη φορά μάλιστα το 2005 τα Βριλήσσια ανέβηκαν στη Handball Premier έπειτα από απουσία αρκετών ετών.

Το πρόγραμμα (28/2)

ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΣΕ Δούκα (18:00)

Bianco Monte Δραμα- ΑΕΚ (18:00)

ΕΣΝ Βριλησσίων- Πανελλήνιος ΓΣ (20:45)