Βαριά ήττα του Εθνικού
i

© Intime

Βαριά ήττα του Εθνικού

Ο Εθνικός ηττήθηκε 18-8 από τη Ματαρό για την έκτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Champions League πόλο γυναικών.

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League γυναικών ο Εθνικός. Η ομάδα του Πειραιά έχασε 18-8 από τη Ματαρό στην Ισπανία την έκτη και τελευταία αγωνιστική.

Ο Εθνικός έκανε μία αξιοπρόσεκτη πορεία στη φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο έχοντας 7 βαθμούς. Η Ματαρό, από την άλλη, είναι στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς έχοντας το απόλυτο των νικών στη φάση των ομίλων.

Οι γηπεδούχες άνοιξαν το σκορ με γκολ της Νόγκε στην παίκτρια παραπάνω. Η Μιχαΐλοβιτς ισοφάρισε για την ελληνική ομάδα, αλλά η Ματαρό έκανε το 2-1 με την Γκουράλ, όμως οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν (2-2) με τη Νίνου.

Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου είχε πάλι απάντηση στο νέο προβάδισμα των γηπεδούχων για το 3-3 με την Καραμπέτσου. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Ματαρό μπροστά 5-3 με δύο γκολ της Κέστελι.

Με τέρμα της Γκουράλ, η ισπανική ομάδα προηγήθηκε 6-3 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Νίνου έδωσε τέλος στο σερί τερμάτων της Ματαρό αλλά σε εκείνο το σημείο η ισπανική ομάδα πάτησε για τα καλά γκάζι.

Οι γηπεδούχες σκόραραν έξι διαδοχικά τέρματα χωρίς να δεχθούν κάποιο και έφτασαν στο 12-4 με τη Μορέλ Εσπιναγκόσα και ουσιαστικά καθάρισαν την υπόθεση νίκη. Η Ματαρό συνέχισε να είναι επιθετική και έφτασε στο 16-6 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Για την ισπανική ομάδα πέντε γκολ σημείωσε η Κέστελι - Νάγκυ. Για τον Εθνικό τρεις παίκτριες (Καραμπέτσου, Νίνου, Μιχαΐλοβιτς) πέτυχαν δύο τέρματα.

ΜΑΤΑΡΟ (ΙΣΠΑΝΙΑ) – ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE 18-8

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 6-1, 5-2, 2-2

ΜΑΤΑΡΟ (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Τέρε Μάρτι, Μορέλ 1, Βαν ντε Κράατς 2, Γκιράλ 3, Γκάρι, Κέζελι Νάγκι 5, Καμπράι, Νόγκε 3, Αβένιο, Μπερτράν 1, Εσπάρ 1, Κλαβέρια 2, Σόλα.

ΕΘΝΙΚΟΣ GOLD FORCE (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 2, Κατσιμπρή, Τέρνερ 1, Μπέτα, Ειρήνη Νίνου 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκ. Μπενέκου, Μιχαϊλοβιτς 2, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 1, Λυδία Μαυρωτά.