Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός πόλο γυναικών

i

© Intime

Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 16:42 - 25.02.2023

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 15-12 από τη Ματαρό και τέθηκε εκτός Final-4 του Champions League πόλο γυναικών.

Παρέδωσε τα σκήπτρα ο Ολυμπιακός στο Champions League πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά, που είχε κατακτήσει το τρόπαιο δύο διαδοχικές χρονιές, ηττήθηκε με 15-12 από τη Ματαρό στην Ισπανία και αποκλείστηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε μία μεγάλη ανατροπή αφού είχε χάσει με 11-9 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στον Πειραιά. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς προηγήθηκε με 2-0 με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου.

Η Ματαρό έκανε την ανατροπή, προσπέρασε με 3-2 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στη συνέχεια γκολ - γκολ. Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Οι γηπεδούχες πήραν διαφορά δύο τερμάτων (9-7) στο φινάλε της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα (9-9) στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου αλλά η αποβολή με τρεις ποινές της Ελευθερίας Πλευρίτου έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου στοίχισε στην ομάδα του Πειραιά.

Η Ματαρό έκανε σερί 3-0 και προηγήθηκε με 12-9 με την πρόκριση να γίνεται δύσκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Οι Ισπανίδες προσπέρασαν με 14-10 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος κι εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα.

ΜΑΤΑΡΟ– ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 15-12

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 5-3, 3-3, 3-2

ΜΑΤΑΡΟ (Ντανιέλ Μπαγιάρτ):  Σάντσες Γκονζάλες, Μορέλ Εσπιναγκόσα, Φαν ντε Κράατς 5, Γκουάλ Ροβιρόσα, Σέβενιχ, Κέζτελι-Νάγκι 4, Καμπράι Αλβάρεζ, Νόγκε Φρίγκολα 2, Αβένιο, Βιντάλ 1, Εσπάρ 3, Μουρίγιο, Χερέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.