Αυτός είναι ο λόγος που ο Τεντόγλου αρνήθηκε να είναι πρώτος Λαμπαδηδρόμος

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Αυτός είναι ο λόγος που ο Τεντόγλου αρνήθηκε να είναι πρώτος Λαμπαδηδρόμος

Sportal newsroom 18:26 - 22.11.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν μέσα στις επιλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για πρώτος Λαμπαδηδρόμος, αλλά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους αρνήθηκε.

Ο Στέφανος Ντούσκος επιλέχθηκε για πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας στις 16 Απριλίου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας θα παραλάβει τη Φλόγα, που θα γυρίσει όλη την Ελλάδα προτού ξεκινήσει το παγκόσμιο ταξίδι της με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Είθισται σε αυτήν την περίπτωση, όπως και στην επιλογή του σημαιοφόρου να προτιμάται ο αθλητής ή η αθλήτρια που είχε την καλύτερη παρουσία στους προηγούμενους αγώνες. Μέσα στη σκέψη, δηλαδή, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου, χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ωστόσο, αρνήθηκε να γίνει ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος. Ο Μίλτος Τεντόγλου κυνηγάει τη διατήρηση των - εντυπωσιακών - κεκτημένων αφού στο αγωνιστικό του πρόγραμμα ξεχωρίζουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού αλλά και οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Θυμίζουμε ότι ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου σε ανοιχτό και κλειστό στίβο. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,41 μέτρα.

«Το μήκος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πάρα πολύ και δεν έχουμε την ελευθερία που είχαν οι αθλητές τότε. Είμαστε πάρα πολύ περιορισμένοι και πάρα πολλοί νέοι κανόνες που δυσκολεύουν πάρα πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ. Που είναι ρεκόρ 32 χρόνια τώρα. Άμα κάνω μια επίδοση που πιστεύω ότι μπορώ να κάνω στα 8,75, αν γίνει θα είναι νο.5 όλων των εποχών στο μήκος και για εμένα θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ, άσχετα από το τι θα λένε οι άλλοι, για εμένα αυτό θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ», είχε απαντήσει ο Μίλτος Τεντόγλου σε ερώτηση για το πόσο εύκολο είναι να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος.