Υποψήφιος για κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς ο Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Υποψήφιος για κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της γηραιάς Ηπείρου που δίνει κάνει χρόνο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.

Ήταν και φέτος η χρονιά του. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στους υποψήφιους που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεχώρισε και πάλι για τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Ο αθλητής, που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο ανοιχτού στίβου και διατήρησε τον τίτλο στο ευρωπαϊκό κλειστού.

Ακόμη, ο 25χρονος άλτης από τα Γρεβενά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο μήκος. Η ψηφοφορία του κοινού θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Ο ανταγωνισμός για τον Μίλτο Τεντόγλου είναι ισχυρός. Υποψήφιοι για κορυφαίος της χρονιάς είναι ο εμποδιστής Κάρστεν Γουόρχολμ, ο άλτης του ύψους Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ο δισκοβόλος Ντάνιελ Στολ, ο σφυροβόλος Βόιτσιχ Νοβίτσκι, ο βαδιστής Άλβαρο Μαρτίν, ο δρομέας Τζος Κερ, ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκστεν, ο σπρίντερ Μάθιου Χάντσον - Σμιθ και ο επικοντιστής Μόντο Ντουπλάντις.

Στις γυναίκες υποψήφιες είναι οι: Βουλέτα (μήκος – Σερβία), Τιάμ (σύνθετα- Βέλγιο), Πέρεζ (Βάδην – Ισπανία), Μούρτο (επί κοντώ – Φινλανδία), Μάχουτσικ (ύψος – Ουκρανία), Κάζμαρεκ (400 μ.- Πολωνία), Τζόνσον- Τόμσον (σύνθετα- Μ. Βρετανία), Χόντκινσον (800 μ.- Μ. Βρετανία), Χασάν (1.500 μ./5.00 μ.- Ολλανδία), Μπολ (400 μ.- Ολλανδία)

Φινάλε για τον Τεντόγλου με πρωτιά στη Ζυρίχη

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρώτη θέση στο Diamond League της Ζυρίχης με άλμα στα 8,20 μέτρα. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη τη φετινή σεζόν.

«Ο αγώνας στη Ζυρίχη ήταν δύσκολος, γιατί είχε παρά πολύ κρύο σε σχέση με τη Βουδαπέστη και την Ελλάδα. Η θερμοκρασία άλλαξε απότομα για εμένα. Όταν συμβαίνει αυτό πονάνε οι αρθρώσεις μου και δυσκολεύομαι. Πονούσα αρκετά και ήμουν και κουρασμένος. Ζορίστηκα λίγο αλλά κατάφερα να κερδίσω», τόνισε αρχικά ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι

«Δεν είχα σκοπό να φτάσω στο έκτο άλμα για να κερδίσω. Όταν έκανα τα 8,04 μ. ήλπιζα να μην με περάσει κάποιος, αλλά δεν έγινε αυτό. Άφησα την τρίτη προσπάθεια πιστεύοντας ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω και τις δυο επόμενες. Όταν όμως βρέθηκα τρίτος αναγκάστηκα να κάνω τις δυο τελευταίες προσπάθειες και τελικά κέρδισα», συνέχισε ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν. Θα μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα ίσως αν κέρδιζα κάποιο Diamond League ακόμη ή εάν έκλεινα τη σεζόν με μια μεγαλύτερη επίδοση, όμως, είμαι ευχαριστημένος», κατέληξε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.