Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 15 αγώνων της Βιγιαρεάλ στο Europa League

Παναθηναϊκός

i

©Intime

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 15 αγώνων της Βιγιαρεάλ στο Europa League

Κώστας Τσιακλής 13:56 - 22.09.2023

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τη Βιγιαρεάλ και έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί των Ισπανών στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί 15 αγώνων των Ισπανών στη διοργάνωση. 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν μπήκε με το δεξί στους ομίλους του Europa League αφού επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ στο «ΟΑΚΑ». Πέραν όλων των θετικών στοιχείων που έλαβε, ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος και στο εντυπωσιακό αήττητο σερί της Βιγιαρεάλ στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν είχε χάσει στα τελευταία 15 παιχνίδια της στο Europa League

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το σερί κτίστηκε σε μια σεζόν και συγκεκριμένα την περίοδο 2020-2021 όταν η Βιγιαρεάλ έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου! Τότε η ομάδα του Ουνάι Έμερι ξεκίνησε την προσπάθεια της από τον 9ο όμιλο όπου αντιμετώπισε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Καραμπάχ και Σίβασπορ. Οι Ισπανοί πήραν πέντε νίκες και μια ισοπαλία και τερμάτισαν στην κορυφή με 16 βαθμούς. Η μοναδική ομάδα που απέσπασε βαθμό από τη Βιγιαρεάλ ήταν η Μακάμπι που την κράτησε στο 1-1 στην πέμπτη αγωνιστική.

Στη φάση των «32» η Βιγιαρεάλ έπαιξε με τη Σάλτσμπουργκ, την οποία και κέρδισε δύο φορές με 0-2 και 2-1 αντίστοιχα. Αμέσως μετά η κληρωτίδα την έφερε απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Οι Ισπανοί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα αφού πήραν δύο νίκες με 2-0. Στα προημιτελικά η ομάδα του Ουνάι Έμερι βρήκε μπροστά της τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και το σερί νικών συνεχίστηκε. Αυτό γιατί επικράτησαν με 0-1 και 2-1 αντίστοιχα.

Στα ημιτελικά τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα αφού αντίπαλος της ήταν η πρώην ομάδα του Έμερι, Άρσεναλ. Στο πρώτο ματς η Βιγιαρεάλ νίκησε με 2-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 της ρεβάνς εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί το «κίτρινο υποβρύχιο» κοντραρίστηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι. Μοιραίος για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο τερματοφύλακας, Νταβίντ Ντε Χέα που έχασε το 22ο πέναλτι της διαδικασίας.

Η τελευταία ήττα της Βιγιαρεάλ πριν από αυτή με τον Παναθηναϊκό ήταν από τη Βαλένθια στα προημιτελικά της σεζόν 2018-2019! Τότε η ήττα ήρθε και πάλι εκτός έδρας με σκορ 2-0. 

Πέντε ματς χωρίς νίκη στην Ευρώπη

Παράλληλα η Βιγιαρεάλ είδε το αρνητικό της σερί στην Ευρώπη γενικότερα να συνεχίζεται. Η ισπανική ομάδα έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο συνεχόμενο ματς. Τα τέσσερα ήταν στο περσινό Conference League, όπου αποχαιρέτησε τη διοργάνωση στη φάση των «16» όταν αποκλείστηκε από την Άντερλεχτ με μια ισοπαλία και μια ήττα. Νωρίτερα στους ομίλους είχε ισοπαλία με τη Χάποελ Μπερ Σεβά και ηττήθηκε με 3-0 από τη Λεχ Πόζναν.